Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Rugby | Lotul României pentru meciul cu Rusia, din Rugby Europe Championship Foto: Sportul Sătmărean

Rugby | Lotul României pentru meciul cu Rusia, din Rugby Europe Championship

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Naţionala de rugby a României continuă campania de calificare la Cupa Mondială din Japonia 2019. Stejarii vor întâlni pe 3 martie, la Cluj, pe Stadionul Cluj Arena (ora 16:00), Rusia, în etapa a treia a Rugby Europe Championship.
Pentru această partidă, Lynn Howells a stabilit un lot de 30 de jucători, din care 17 formează pachetul de înaintare şi 13 sunt jucători de treisferturi. Echipa se va reuni duminică 25 februarie, la Cluj-Napoca, urmând să pregătească acolo meciul cu Rusia.
Selecţionerul naţionalei de rugby a României, galezul Lynn Howells, a declarat că ''stejarii'' îşi vor juca în continuare şansele pentru calificarea la Cupa Mondială din 2019, în ciuda eşecului neaşteptat suferit în faţa Spaniei.
  • "Vom juca în continuare pentru calificarea la Cupa Mondială, ne vom juca şansele, trebuie să luam meci cu meci în Rugby Europe Championship şi la finalul competiţiei să tragem linie şi să vedem ce soluţii avem pentru a ajunge în Japonia. Este important să lăsăm acest meci cu Spania în urmă, să învăţăm din ceea ce s-a întâmplat şi să pregătim cât se poate de bine meciul următor, cu Rusia. Suntem obligaţi să câştigăm cu bonus partidele cu Rusia şi Belgia şi pentru asta trebuie să fim concentraţi pe ceea ce avem de făcut", a declarat Lynn Howells.
''Stejarii'', care au pierdut cu 10-22 în deplasare cu Spania, duminica trecută, vor întâlni Rusia pe 3 martie, la Cluj-Napoca, pe Cluj Arena (ora 16,00), în etapa a treia a Rugby Europe International Championship.
Lotul convocat pentru meciul cu Rusia:
Pilieri: Ionel Badiu (Timişoara Saracens), Mihăiţă Lazăr (Castres), Constantin Pristaviţă (Ştiinţa Baia Mare), Alexandru Ţăruş (Sale Sharks), Alexandru Gordaş (CSA Steaua);
Taloneuri: Andrei Rădoi (Timişoara Saracens), Florin Bărdaşu (Ştiinţa Baia Mare), Marian Căpăţână (Timişoara Saracens);
Linia a doua: Johan Van Heerden (Ştiinţa Baia Mare), Marius Antonescu (Colomiers), Valentin Popârlan (Timişoara Saracens), Adrian Motoc (Racing 92);
Linia a treia: Vlad Nistor (Albi), Mihai Macovei (Colomiers), Stelian Burcea (CSM Bucureşti), Andrei Gorcioaia (Massy), Kuselo Moyake (CSA Steaua);
Mijlocaşi la grămadă: Florin Surugiu (CSA Steaua), Tudorel Bratu (CS Dinamo), Valentin Calafeteanu (CSM Bucureşti);
Mijlocaşi la deschidere: Florin Vlaicu (CSA Steaua), Tudor Boldor (CSA Steaua);
Centri: Jack Umaga (Timişoara Saracens), Paula Kinikinilau (CSM Bucureşti), Sione Fakaosilea (Ştiinţa Baia Mare);
Aripi: Ionuţ Dumitru (CSA Steaua), Tangimana Fonovai (Timişoara Saracens), Stephen Shennan (Timişoara Saracens);
Fundaşi: Cătălin Fercu (Timişoara Saracens), Marius Simionescu (Timişoara Saracens);
Staff-ul este alcătuit din Lynn Howells (antrenor principal), Massimo Cuttitta (antrenor înaintare), Rob Moffat (antrenor treisferturi), Olivier Rieg (preparator fizic).

România se mai poate califica la Cupa Mondială din Japonia în urma rezultatelor pe care le vor obţine în sezonul 2017-2018, cumulat, astfel:
- dacă ocupă primul loc în Rugby Europe Championship 2017/2018;
- dacă se clasează pe locul 2 în Rugby Europe Championship, 2017/2018 după Georgia, calificată deja direct de la Cupa Mondială din Anglia;
- dacă se clasează după echipa calificată direct şi se impune într-un meci cu Portugalia, câştigătoarea Rugby Europe Trophy, şi apoi în barajul tur-retur cu Samoa;
- dacă se impune în turneul de recalificare din noiembrie la care vor mai participa Canada, o echipă din Africa şi una din Asia sau Oceania.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii