Rugby | România pierde în Spania și este aproape să rateze calificarea la Cupa Mondială din Japonia Foto: Daniel Nechita Photographer

Rugby | România pierde în Spania și este aproape să rateze calificarea la Cupa Mondială din Japonia

Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
Naţionala de rugby a Spaniei a învins reprezentativa României cu scorul de 22-10 (13-3), în etapa a II-a din Rugby Europe International Championship (REIC) 2018, într-o partidă disputată duminică la Madrid, tricolorii păstrând doar şanse teoretice de a se mai califica la Cupa Mondială din 2019 din Japonia.
Pe Estadio Nacional Complutense din Madrid, Romania a intalnit Spania in cea de-a doua etapa contand pentru editia 2018 a Rugby Europe International Championship, criteriu in privinta calificarii la Cupa Mondiala, victoria revenind leilor iberici cu rezultatul de 22-10, care astfel in acest moment au prima sansa de a obtine un loc direct la turneul final din Japonia.

Partida a inceput cu un cartonas galben vazut de Tangimana Fonovai si in cele zece minute de superioritate numerica Los Leones au marcat doua incercari. Scorul a fost deschis in minutul 5 de Benat Auzqui, iar apoi balonul de urmarire a lui Mathieu Belie a fost culcat in terenul nostru de tinta de Sebastien Ascarat.
In minutul 8 Spania conducea cu 10-0, Bradley Linklater irosind ambele transformari iar Stejarii au revenit cu o lovitura de pedeapsa concretizata in puncte de Florin Vlaicu, de la 20 de metri fata de butul advers. Spania a ramas insa echipa care a avut initiativa si Bradley Linklater, la a treia tentativa de tinta, a marit avantajul ibericilor, 13-3.
Au urmat momente mai bune de joc ale echipei noastre, insa spaniolii s-au aparat foarte bine si chiar daca Sebastien Ascarat a fost trimis pe banca pedepselor pentru zece minute tabela de marcaj nu a mai suferit modificari pana la pauza, elevii lui Santiago Santos avand dupa prima repriza un avantaj de zece puncte.

Dupa reluare tot Spania a inceput mai bine si ofensiva leilor a dus la o noua lovitura de pedeapsa din care Bradley Linklater a dus scorul la 16-3. Timp de minute bune, apoi, Stejarii s-au aflat in jumatatea de teren adversa dar nu am reusit sa gasim drumul catre terenul de tinta al gazdelor care au continuat sa se apere fara greseala.
In minutul 61 scorul a devenit 19-3, autorul punctelor fiind acelasi Bradley Linklater, dupa care a urmat un joc de uzura care i-a favorizat pe spaniolii care au beneficiat de o lovitura de pedeapsa de la 40 de metri fata de butul nostru. Bradley Linklater nu a ezitat si cu zece minute inainte de fluierul final ecartul in favoarea gazdelor era de 19 puncte.
Singurul eseu al Stejarilor l-a reusit Paula Kinikinilau, transformat de Valenti Calafeteanu si astfel prin victoria cu rezultatul de 22-10, Spania trece in fruntea clasamentului calificarilor la Cupa Mondiala din 2019 avand astfel prima sansa la a obtine un loc la turneul final din Japonia.
  • ”Sansele de calificare directa la Cupa Mondiala din Japonia au scazut foarte mult, dar vom lupta in continuare prin metodele de calificare ramase sa ajungem la aceasta competitie de la care nu am lipsit niciodata. Acest meci ratat, de astazi, modifica mult programul nationalei pentru acest an. Vom face o analiza cu staff-ul nationalei despre prestatia noastra din acest meci. Le multumesc jucatorilor pentru daruire. Ramane totusi o sansa minima de a ne califica direct, in functie de rezultate. Vom trage linie dupa ultimul meci si vom vedea atunci”, a declarat Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby. 
Rugby Europe Championship | Spania 22 - 10 Romania (13-3)
Stadion: Estadio Nacional Complutense (Madrid);
Arbitri: Thomas Charabas-Vivien Praderie, Cedric Legall (toți Franța);
Marcatori: Auzqui-e, Ascarat-e, Linklater-4lp, respectiv Kinikinilau-e, Calafeteanu-tr, Vlaicu-lp;
Cartonase galbene: Ascarat /Tangimana Fonovai;
Spania: 1. Benat Auzqui (Grenoble), 2. Marco Pinto (Beziers), 3. Jesus Moreno (Provence Rugby), 4. David Barrera (Bourg en Bresse), 5. Lucas Guillaume (Narbonne), 6. Pierre Barthere (Rouen), 7. Gautier Gibouin (Nevers), 8. Jaime Nava (Alcobenas), 9. Guillaume Rouet (Bayonne), 10. Mathieu Belie (Nevers), 11. Sebastien Ascarat (Montauban), 12. Daniel Snee (Havelock North), 13. Fabien Perrin (Bourg en Bresse), 14. Bradley Linklater (Alcobenas), 15. Charlie Malie (Pau);
Rezerve: 16. Fernando Lopez (Ordizia), 17. Juan Anaya (Alcobenas), 18. Kalo Kalo Gavidi (VRAC), 19. Thibaut Visensang (Tyrosse), 20. Sebastien Rouet (Narbonne), 21. Ignacio Contardi (Niort), 22. Bastien Fuster (Bayonne), 23. Xerom Civil (Carcassonne);
România: 1. Mihaita Lazar (Castres), 2. Andrei Radoi (Timisoara Saracens), 3. Andrei Ursache (Caracassonne), 4. Johan Van Heerden (Stiinta Baia Mare), 5. Marius Antonescu (Colomiers), 6. Valentin Ursache (Oyonnax), 7. Mihai Macovei (Colomiers) (Cpt.),8. Stelian Burcea (CSM Bucuresti), 9. Florin Surugiu (Steaua Bucuresti), 10. Florin Vlaicu (Steaua Bucuresti), 11. Stephen Shennan (Timisoara Saracens), 12. Sione Fakaosilea (Stiinta Baia Mare), 13. Paula Kinikinilau (CSM Bucuresti), 14. Tangimana Fonovai (Timisoara Saracens), 15. Catalin Fercu (Timisoara Saracens);
Rezerve: 16. Marian Capatana (Timisoara Saracens), 17. Ionel Badiu (Timisoara Saracens), 18. Alexandru Tarus (Sale Sharks), 19. Valentin Poparlan (Timisoara Saracens), 20. Andrei Gorcioaia (Massy), 21. Valentin Calafeteanu (CSM Bucuresti), 22. Ionut Dumitru (Steaua Bucuresti), 23. Jack Umaga (Timisoara Saracens).

Media

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
StiriSM

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii