Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

CSM Știința Baia Mare aniversează 40 de ani de existență

Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
Echipa de rugby CSM Știința Baia Mare împlinește sâmbătă, 30 septembrie, 40 de ani de la înființare.
Cu această ocazie vor avea loc o serie de manifestări menite să marcheze acest moment important pentru sportul băimărean.
De cinci ori campioană a României, de patru ori vicecampioan și de două ori medaliată cu bronz, Știința Baia Mare este una dintre cele mai valoroase echipe din țară. Aceasta a jucat 16 finale de Cupa Romaniei din care a castigat cinci, si-a adjudecat Cupa Regelui in 2016, cucerind de doua ori si Cupa Europei  Centrale si de Est, precum si editia inaugurala a SuperCupei Europei.  In intalnirea de sambata, din etapa a VI-a a SuperLigii CEC Bank, zimbrii vor sustine meciul cu numarul 750 in primul esalon valoric. Din cele 749 de meciuri jucate, maramuresenii au castigat 446, au facut 26 de egaluri si 277 de infrangeri, avand un punctaveraj de 16038 puncte marcate si 4610 primite, se arata intr-o statistica publicata pe site-ul oficial al gruparii „rugbybaiamare.ro”.
  • ”Baia Mare a fost si continuă să fie un pol de referință al rugbyului românesc. Fie că ne referim la Stejarii care iți au rădăcinile aici, fie că ne mândrim cu un Centru de Excelență al Juniorilor unde cei mai talentați tineri au condițiile propice dezvoltării și atingerii propriului potențial, Baia Mare este un reper de performanță. Cifrele, deși relevante și ele, nu pot cuprinde pasiunea și dedicația celor implicați în fenomenul rugbystic maramureșean. Cu un management cu viziune pe termen mediu și lung, pentru care esențială este evoluția acestui sport la nivel național, Baia Mare se menține în elita SuperLigii CEC Bank, demonstrând că poate susține standardele în continuă creștere impuse de primul eșalon valoric. Continuitatea competițională este asigurată de echipele de juniori, titrate și ele, care vor alimenta în următorii ani atât reprezentativa Băii Mari, cât și pe cea a României. Rugbyul băimarean are o paletă întreagă de atuuri, un talent nativ al practicanților, personal tehnic bine specializat care să completeze acest dar cu o viziunea strategică și în același timp creativă, niște lideri care fac eforturi constante pentru a asigura atât circumstanțele propice unui progres valoric, cât și premisele promovării corecte a sportului cu balonul oval la nivel regional, care să asigure suportul moral oferit de suporteri, un adevarat motor motivațional pentru cei din teren.
  • Baia Mare are istorie, iar istoria se scrie nu doar în marile confruntări. O scrie fiecare dintre iubitorii rugbyului, indiferent de postura asumată. O scriem împreună, conjugându-ne eforturile pentru a garanta aniversări și pe mai departe, în care se sărbătoresc rezultate, oameni, dar mai ales dragostea de rugby.
  • Federația Română de Rugby felicită CSM Știința Baia Mare în aceeași măsură pentru toate cele realizate, cât și pentru toate cele de care este capabilă. Știindu-vă respectul pentru acest sport și dedicația față de el, nu avem nicio îndoială că vom aniversa mai mulți ani de succese”, a declarat Alin Petrache, presedintele FRR.
Programul evenimentelor de la Baia Mare de sambata, 30 septembrie:
09.45 – 10.00 Festivitatea de premiere a presedintilor C.S.M.Stiinta Baia Mare (1977-2017)
Lovitura de incepere a partidei data de fostul mijlocas al formatiei baimarene, Ion Miricescu
Un moment de reculegere tinut in memoria, celor ce au slujit culorile clubului baimarean
10.00 – 10.45 Prima repriza a meciului din etapa a sasea a SuperLigii, C.S.M.Stiinta Baia Mare – C.S.Politehnica Iasi
10.45 – 11.00 Festivitatea de premiere a capitanilor C.S.M.Știința Baia Mare (1977-2017)
Festivitatea de premiere a antrenorilor C.S.M.Stiinta Baia Mare (1977-2017)
Festivitatea de premiere a oficialităților invitate la eveniment
Marius Alexandru Dunca – ministrul Tineretului și Sportului, Cosmin Butuza – secretar de stat in Ministerul Tineretului si Sportului, Gabriel Zetea – presedintele Consiliului Judetean Maramures, Vasile Moldovan – prefectul judetului Maramures, Alin Petrache – presedintele Federatiei Romane de Rugby, Florin Matei – secretar general Federatia Romana de Rugby, Doru Dancus – vicepresedinte Consiliul Judetean Maramurea, Calin Matei – presedinte C.S.M.Stiinta Baia Mare
11.00- 11.45 Repriza a doua a meciului din etapa a sasea a SuperLigii, C.S.M.Stiinta Baia Mare – C.S.Politehnica Iasi
12.00 – 13.30 In zona de socializarea a Arenei Zimbrilor va avea loc festivitatea de premiere a tuturor sportivilor, si colaboratorilor clubului baimarean
13.30 – 14.00 La sediul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Maramures va avea loc lansarea de carte sportiva “Campionii” a jurnalistului Grigore Ciascai

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
StiriSM

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii