Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Rugby | Meci test: Japonia - România, sâmbătă, ora 8:40 Foto: Federația Română de Rugby

Rugby | Meci test: Japonia - România, sâmbătă, ora 8:40

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Nationala de rugby a Romaniei va disputa trei meciuri test World Rugby in luna iunie a acestui an.
Stejarii vor face un turneu international, in cadrul caruia vor juca cu Japonia, pe 10 iunie, la Kumamoto, apoi cu echipa Canadei pe 17 iunie, la Edmonton, urmand sa revina in tara, unde pe 24 iunie vor intalni, in premiera, Brazilia, meciul urmand sa aiba loc la Bucuresti, pe Stadionul National “Arcul de Triumf”.

Sambata, 10 iunie, Stejarii vor disputa prima partida test a lunii iunie, la Kumamoto impotriva Japoniei, antrenorul Lynn Howells anuntand pentru acesta intalnire un prim XV in care se regasesc zece dintre jucatorii titulari in meciul decisiv din Rugby Europe Championship cu Georgia in urma caruia am cucerit trofeul competitiei si Cupa Antim Ivireanul.
Partida are loc la ora 8:40, ora Romaniei si poate fi urmarita in direct pe Dolce Sport si RugbyTv.ro.

Linia intai va fi una inedita din punct de vedere al componentei fiind pentru prima data cand Ionel Badiu, Otar Turashvili si Andrei Ursache vor incepe partida in aceasta tripleta ca titulari. Toti cei trei jucatori evolueaza in Franta, Ionel Badiu si Andrei Ursache chiar in aceeasi echipa, deseori primul inlocuindu-l in repriza secunda pe colegul sau pe postul de pilier.
Johannes Van Heerden si Marius Antonescu vor face cuplu in linia a doua pentru a saptea oara, respectiv a patra oara consecutiv, iar de cate ori au inceput ca titulari Stejarii s-au impus de fiecare data. Tot neschimbata fata de partida cu Georgia este si linia a treia in care se regaseste Mihai Macovei pentru a 37-a oara capitan si la selectia cu numarul 73 in tricoul cu frunza de stejar.
Si cuplul de mijlocasi va ramane cel care a invins pe Lelos, Florin Surugiu-Florin Vlaicu, cei doi aflandu-se in primul XV al Stejarilor in acest tandem pentru a 16-a oara. Florin Surugiu a ajuns la selectia cu numarul 62, in timp ce Florin Vlaicu va evolua pentru Stejari a 102-a oara, cel care pana in prezent a adunat 819 puncte fiind cele mai eficient marcator la nivel international in partide test dintre jucatorii aflati in activitate.
Linia de treisferturi si ea una inedita va fi alcatuita din jucatori naturalizati, Jack Cobden, Sione Fakaosilea, Paula Kinikinilau si Fonovai Tangimana care impreuna totalizeaza 18 selectii si cinci eseuri marcate. Dintre acestia Paula Kinikinilau va atinge borna cu numarul 12 al selectiilor, tot el fiind si cel mai eficient in finalizarile in terenul de tinta advers cu trei reusite, urmat de Jack Cobden care a marcat de doua ori chiar la debut.
In absenta lui Catalin Fercu postul de fundas ii va reveni lui Sabin Stratila, la a patra selectie in echipa nationala pentru care a marcat si un eseu. Titularizarea acestuia reprezinta o sansa importanta in ceea ce-l priveste, mai ales ca a fost preferat lui Luke Samoa care de asemenea poate evolua in acesta ipostaza.

Lotul celor 23 de jucatori pentru partida test cu Japonia arata astfel:
Romania: 1. Ionel Badiu (Carcassonne), 2. Otar Turashvili (Colomiers), 3. Andrei Ursache (Carcassonne), 4. Johannes Van Heerden (Stiinta Baia Mare), 5. Marius Antonescu (Colomiers), 6. Andrei Gorcioaia (Valence D’Agen), 7. Viorel Lucaci (Steaua Bucuresti), 8. Mihai Macovei (Colomiers), 9. Florin Surugiu (Steaua Bucuresti), 10. Florin Vlaicu (Steaua Bucuresti), 11. Jack Cobden (CSM Bucuresti), 12. Sione Fakaosilea (Stiinta Baia Mare), 13. Paula Kinikinilau (CSM Bucuresti), 14. Fonovai Tangimana (Timisoara Saracens), 15. Sabin Stratila (Steaua Bucuresti);
Rezerve: 16. Andrei Radoi (Timisoara Saracens), 17. Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare), 18. Alexandru Tarus (Sale Sharks), 19. Valentin Poparlan (Timisoara Saracens), 20. Vlad Nistor (Albi), 21. Tudorel Bratu (Dinamo Bucuresti), 22. Luke Samoa (Stiinta Baia Mare), 23. Ionut Dumitru (Steaua Bucuresti).

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii