Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Rugby | România a câştigat Cupa Antim Ivireanul după ce a învins Georgia în ultima etapă a Rugby Europe Championship Foto: Federația Română de Rugby

Rugby | România a câştigat Cupa Antim Ivireanul după ce a învins Georgia în ultima etapă a Rugby Europe Championship

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Reprezentativa de rugby a României a învins, duminică, pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf, selecţionata Georgiei, scor 8-7, în ultima etapă a Rugby Europe Championship.
Stejarii au câştigat și Cupa Antim Ivireanul, trofeu pus în joc în confruntările dintre cele două reprezentative. Este primul succes al României în faţa Georgiei după şapte ani, în 2010 România s-a impus în faţa Georgiei cu scorul de 22-10, câştigând Cupa Europeana a Naţiunilor.
După ce au anunțat că Georgia a câștigat ediția de anul acesta a Rugby Europe Championship, datorită esaverajului mai bun, oficialii și-au dat seama că de fapt, România este campioana Rugby Europe Championship (REC) în 2017, grație victoriei din meciul direct cu Georgia! Anunțul a venit după câteva ore, gruzinii pozându-se cu trofeul (primit tocmai de la Octavian Morariu, președintele Rugby Europe), în aplauzele generoase ale publicului.

Prin succesul de duminică, jucătorii antrenați de Lynn Howells și-au asigurat, în bună măsură, calificarea la Cupa Mondială din Japonia, peste doi ani.
România şi Georgia, cele mai valoroase naţiuni din al doilea eşalon valoric european, au fost adversare pentru a 21-a oară, confruntări în care georgienii s-au impus de 11 ori. Seria celor 21 de partide a debutat în 1998 la Dublin, când pe Lansdowne Road, Stejarii şi Lelos şi-au disputat calificarea la Cupa Mondială, apoi din anul 2000 confruntarile au continuat în fosta Cupă Europeană a Naţiunilor, ulterior existând şi o miza suplimentară, Cupa Antim Ivireanul, trofeu pus în joc in 2002 la iniţiativa Federaţiei de Rugby din Georgia.
În celelalte meciuri disputate în acest an în Rugby Europe Championship, România a înregistrat următoarele rezultate: 38-41 cu Germania, 13-3 cu Spania, 30-10 cu Rusia şi 33-17 cu Belgia.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Media

Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii