Rugby | România începe sâmbătă campania de calificare pentru Cupa Mondială din 2018 Foto: Federația Româna de Rugby

Rugby | România începe sâmbătă campania de calificare pentru Cupa Mondială din 2018

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
România va debuta sambata, 11 februarie, de la ora 14:15, pe  Sparda – Bank-Hessen Stadion din Offenbach (Main), contra Germaniei intr-un nou sezon al Rugby Europe Championship.
Oficial, odata cu acest meci incepe si campania de calificare la Cupa Mondiala din 2019, din Japonia, calificare ce se extinde pe durata turului si returului competitiei europene.
Pentru aceasta partida, staff-ul tehnic a stabilit echipa care va intra pe teren. Astfel, este de remarcat revenirea in echipa a pilierului Andrei Ursache, acesta evoluand ultima data pentru Romania in meciul cu Italia de la Cupa Mondiala din 2015. De asemenea, Mihaita Lazar, campion al Frantei cu Castres, va fi pentru prima data capitan al Stejarilor. Partida de sambata ar putea consemna si un debut pentru Romania, fundasul Luke Samoa. In Primul XV se afla cinci jucatori care evolueaza in Franta, cinci de la Timisoara Saracens, 4 de la Steaua si unul de la Stiinta Baia Mare.
  • „Va fi un meci greu, Germania are cativa jucatori care evolueza in Franta, a mai naturalizat intre timp niste jucatori, capitanul lor e de origine sud-africana, au si un australian in lot. Baietii nostri s-au antrenat bine, sunt nerabdatori sa intre pe teren, si ca intotdeauna, obiectivul nostru este victoria. Mihaita Lazar va fi un bun capitan, comunica foarte bine cu colegii, stie ce sa le spuna, pe teren si in afara lui. El a evoluat foarte mult in ultimii ani, a devenit unul dintre jucatorii cheie ai echipei, intelege foarte bine jocul, toate subtilitatile din teren si afara acestuia, este genul de jucator care stie cum sa isi motiveze colegii. Intotdeauna sunt nelinistit inaintea unui meci, totul depinde de felul in care jucatorii se vor motiva pentru acest meci, pentru felul in care il vor aborda inca de la inceput, de atitudinea lor,  de obicei, felul in care jucatorii se antreneaza in timpul saptamanii se reflecta in meci”, a spus antrenorul Lynn Howells.
Meciurile Romaniei in Rugby Europe Championship 2016-2017:
Germania – Romania, 11 februarie;
Romania – Spania, 18 februarie;
Rusia-Romania, 4 martie;
Belgia -Romania, 11 martie;
Romania – Georgia, 19 martie;
Stejarii se pot califica la Cupa Mondiala din Japonia din 2019 in urma rezultatelor pe care le vor obtine in sezonul 2016-2018, cumulat, astfel:
– daca ocupa primul loc in Cupa Europeana a Natiunilor 2016/2018;
– daca se claseaza pe locul 2 in Cupa Europeana a Natiunilor, 2016/2018 dupa Georgia, calificata deja direct de la Cupa Mondiala din Anglia;
– daca se claseaza dupa echipa calificata direct si se impune in barajul cu ocupanta locului 3 in Pacific Tri-Nations (Fiji, Samoa si Tonga).

Media

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii