Handbal | Atletik Satu Mare a semnat un parteneriat cu Academia din Debrecen

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

ACS Atletik Satu Mare și Debrecen VSC Kézilabda Kft au semnat un acord de cooperare care acoperă mai multe segmente ale educației tinerilor.

Kibédi Albert, președintele asociației din Satu Mare și Ábrók Zsolt, președintele executiv al Academiei DVSC, au subliniat faptul că acesta este primul parteneriat transfrontalier din istoria acelor două asociații.
Clubul sătmărean a fost înființat în anul 2012, iar în prezent, sub conducerea celor patru antrenori, se pregătesc 70 de copii. Politica clubului sătmărean este de a dezvolta o bază de handbal de nivel înalt care să poată asigura cea mai bună participare posibilă la campionatul național cu un staf profesionist, a transmis Kibédi Albert. 
Unul dintre principalele obiective ale Academiei de Handbal DVSC, înființată în ianuarie 2020, este acela de a fi baza dominantă de tineret din regiune, ceea ce poate fi facilitat prin stabilirea de relații transfrontaliere.
În vara anului trecut, cele două cluburi au stabilit un prim pas spre acest parteneriat, antrenorii clubului sătmărean participând la pregătirea profesională pe care DVSC o organizează de mai multe ori pe an. În continuare, cele două cluburi vor organiza cantonamente comune, echipele vor juca meciuri de antrenament una împotriva celeilalte și vor participa împreună la turnee internaționale.

”Scopul nostru este să găsim și să creștem copii talentați pentru DVSC și handbalul Satu Mare. Este important să evidențiezi talentul și să-l ridici la cel mai înalt nivel posibil prin acest acord. Faptul că putem lucra cu un club important și de succes poate stimula handbalul în Satu Mare și în împrejurimi”, a transmis Albert Kibédi.

”Pe lângă dezvoltarea sportului, oferim cele mai bune școli posibile, cămin și oportunități de învățare ulterioară pentru tinerii care merg la Academia de handbal DVSC”, subliniază Zsolt Ábrók.

În prezent, echipa de juniori a Academiei de Handbal DVSC evoluează în divizia a treia, iar din toamnă va fi înscrisă în liga secundă din campionatul Ungariei. În același timp, clubul menține o relație strânsă cu a treia cea mai puternică echipă a Ungariei, de două ori câștigătoare a Cupei EHF, de două ori campioană a Ungariei și de cinci ori câștigătoare a Cupei Ungariei, DVSC Schaeffler.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
StiriSM

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii