Banner blato Livrare

Handbal | Bogdan Burcea, noul selecționer al naționalei de handbal feminin a României

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Reprezentanții Comisiei Tehnice din cadrul Federației Române de Handbal au hotărât astăzi ca noul selecționer al naționalei feminine să fie Bogdan Burcea (47 de ani), în prezent antrenorul echipei SCM Craiova.

Bogdan Burcea a primit majoritatea voturilor din partea reprezentanților Comisiei (10 voturi din cele 14 exprimate; Ovidiu Mihăilă – 2 voturi și Horațiu Pașca – 2 voturi) și a avut o discuție cu președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, dar și cu secretarul general al FRH, fosta mare handbalistă Cristina Vărzaru.

Noul selecționer va semna contractul în ședința de joi a Consiliului de Administrație din cadrul FRH. Angajamentul se va întinde, teoretic, doar pe durata acestui an, până la 31 decembrie 2020, dar va avea și o clauză. În cazul în care va reuși calificarea României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de la vară, atunci actualul contract se va prelungi automat pe o durată de patru ani, adică pe încă un ciclu olimpic.

Duminică, 19 ianuarie 2020, la București, este prevăzută reunirea fetelor în vederea participării la turneul din Muntenegru, cel care va decide, în perioada 19 și 22 martie 2020, ultimele echipe ce vor merge la Olimpiada de la Tokyo

Grupele turneului preolimpic:

Grupa 1: Spania, Suedia, Senegal, Argentina;

Grupa 2: Rusia, Serbia, China, Ungaria;

Grupa 3: Norvegia, Muntenegru, ROMÂNIA, Coreea de Nord;

Primele două clasate, din fiecare grupă, vor ajunge la Tokyo 2020.  

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
StiriSM

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii