Banner blato Livrare

Handbal | Joi începe Campionatul European de handbal masculin 

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Campionatul European de handbal masculin debutează joi, în premieră cu 24 de echipe la start, primele meciuri fiind programate la Graz şi Trondheim, în grupele A şi C.

Componenţa celor şase grupe ale CE2020: 

Grupa A: Croaţia, Belarus, Muntenegru, Serbia;

Grupa B: Cehia, Macedonia de Nord, Austria, Ucraina;

Grupa C: Spania, Germania, Letonia, Olanda;

Grupa D: Franţa, Norvegia, Portugalia, Bosnia; 

Grupa E: Danemarca, Ungaria, Islanda, Rusia; 

Grupa F: Suedia, Slovenia, Elveţia, Polonia;

Primele meciuri ale Campionatului European sunt Belarus – Serbia şi Croaţia – Muntenegru (grupa A), respectiv Germania – Olanda şi Spania – Letonia (grupa C).

Primele două clasate din fiecare din cele şase grupe se vor califica în faza grupelor principale, cu meciuri programate între 17-22 ianuarie.

Semifinalele vor avea loc în 24 ianuarie, o zi mai târziu fiind programate partidele pentru clasarea finală pe locurile 3-6, pentru ca finala pentru cucerirea trofeului să aibă loc în 26 ianuarie. Toate aceste meciuri vor avea loc la Stockholm.

Campionatul European din 2020 este primul din istoria de 14 ediţii a competiţiei cu 24 de echipe la start şi tot primul găzduit de trei naţiuni: Austria, Norvegia şi Suedia. 

Campioana europeană en-titre este Spania. Câştigătoarea trofeului din acest an va obţine calificarea directă la CM din 2021 şi, mai ales la JO de la Tokyo, iar medaliatele cu argint şi bronz la CM din 2021. 

Naţionala de handbal a României nu a mai participat la Campionatul European din 1996, atunci când se clasa pe locul 9, antrenor fiind Doru Simion, în prezent oficial al forului continental de profil.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii