Handbal | Cristina Neagu şi Mihai Popescu, cei mai buni handbalişti români în anul 2018

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Federaţia Română de Handbal a anunţat, joi, topul celor mai buni handbalişti în 2018, Cristina Neagu şi Mihai Popescu fiind onsideraţi cei mai titraţi sportivi, în urma voturilor exprimate de antrenorii din cele două ligi naţionale.

Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună handbalistă română a anului 2018, dar şi cea mai bună handbalistă română din Liga Naţională, tot în 2018.

Cristina Neagu (30 de ani) se află în recuperare după operaţia de ruptură de ligament la genunchiul drept, ea accidentându-se luna trecută, la CE din Franţa. Neagu primeşte pentru a şasea oară distincţia din partea FRH.

  • ”Sunt bucuroasă să fiu aleasă cea mai bună handbalistă română pentru a 6-a oară. Anul 2018 a fost unul foarte bun pentru mine, un an în care am dat tot ce am avut mai bun pentru echipa de club şi echipa naţională. După cum ştiţi cu toţii, mă aflu în recuperare după operaţia suferită la genunchiul drept şi sunt mai motivată ca oricând să îmi revin şi să joc din nou handbal la cel mai înalt nivel. Vă mulţumesc tuturor pentru aprecieri!”, a declarat Cristina Neagu.

Cea mai bună handbalistă străină din Liga Naţională a fost votată Irina Glibko (28 ani), de la SCM Râmnicu Vâlcea.

  • ”Sunt foarte bucuroasă că am primit această distincţie, este un cadou pentru toată munca depusă anul trecut. Cred că pot îmbunătăţi multe aspecte ale jocului meu, iar asta mă motivează să muncesc din ce în ce mai mult. Vreau să mulţumesc clubului şi coechipierelor mele, premiile individuale nu pot fi dobândite fără aportul întregii echipe. 2018 a fost un an foarte bun pentru mine, cu experienţe minunate, cea mai importantă fiind câştigarea Supercupei României. Sezonul acesta avem şansa de a câştiga titlul naţional, muncim din greu pentru asta şi vom face tot posibilul să realizăm această performanţă”, a spus Glibko.

Portarul Mihai Popescu (Saint Raphael VHB, Franţa) a fost desemnat cel mai bun jucător român în 2018, disincţie pe care o primeşte pentru a şaptea oară.

  • ”În primul rând vreau să le mulţumesc colegilor şi antrenorilor mei de la echipa  naţională şi de la echipa de club pentru tot ce au făcut pentru mine şi pentru încrederea acordată şi, nu în ultimul rând, celor care m-au votat! Mulţumesc FRH pentru titlul acordat!”, a declarat Popescu (33 de ani).

Cel mai bun handbalist român din Liga Naţională în 2018 este considerat Alexandru Csepreghi (Minaur Baia Mare), iar cel mai bun jucător străin din Liga Naţională, Vitali Komogorov (Dinamo Bucureşti).

  • ”Este o mare onoare pentru mine să fiu desemnat cel mai valoros jucător străin din campionatul intern. Acest trofeu este deopotrivă al colegilor mei de la Dinamo, alături de care am câştigat titlul naţional şi Supercupa României, dar şi al suporterilor noştri, care sunt cei mai tari din ţară. 2018 a fost un an bun pentru noi, cu două trofee, dar şi cu o calificare istorică în play-offul Ligii Campionilor, sezonul 2018-2019”, a afirmat şi jucătorul dinamovist.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
StiriSM

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii