Imprimă această pagină
Liga Zimbrilor | CSM Satu Mare a pierdut în ultima secundă dintr-o lovitură de la 7 m Foto: Valentin Păduraru

Liga Zimbrilor | CSM Satu Mare a pierdut în ultima secundă dintr-o lovitură de la 7 m

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
CSM Satu Mare a pierdut în ultimele secunde meciul doi din play-out-ul Ligii Zimbrilor jucat astăzi în Sala LPS Ecaterina Both din Satu Mare în compania CSA Steaua Bucrești, scor 24-23.
Steliștii au câștigat meciul de azi după o aruncare de la 7 m acordată ușor de brigada de arbitri în ultimele secunde de joc și transformată de Aurel Florea, după ce la ultimul atac al sătmărenilor Lazic a reușit să egaleze la 23, cu trei secunde înainte de finalul jocului.
A fost un meci încrâncenat pe toată durata celor 60 minute, cu dueluri duse la limita regulamentului, în care arbitrii au dictat 12 eliminări de 2 minute, dintre care opt au fost acordate sătmărenilor, iar din cele patru primite de steliști, trei au fost încasate de Dimitrijevic Ivan. Pe final de meci (min. 58:44) Mateș a încasat un cartonaș roșu și unul albastru, iar David Munea a încasat și el un cartonaș roșu (min. 59:58). Pe lângă faptul că aproape o repriză s-a jucat cu un jucător mai puțin pe teren, cei doi arbitri au acordat nu mai puțin de 16 aruncări de la 7 m, nouă dintre ele în favoarea echipei Steaua, iar ultima s-a dovedit a fi decisivă...

Steliștii au deschis scorul după un prim atac al sătmărenilor ratat de Lazic, au condus cu 3-1 (min. 7) și 4-2 (min. 10), iar sătmărenii au egalat la 4 prin Olah, la capătul unui contraatac rapid (min. 12). A urmat o perioadă în care cele două echipe au trecut pe rând la conducere, steliștii având un avantaj de un gol, 5-4 (min. 13), după care sătmărenii au condus cu 7-6 prin golul marcat de Stan în minutul 18. În minutul 20, la scorul de 7-7, Olah ratează o lovitură de la 7 m, iar la contraatacul Stelei, Marko Campar primește o eliminare de 2 minute, protestează și își face cruce în fața arbitrului, iar acesta îi mai arată 2 minute de suspendare... În cele patru minute de superioritate echipa bucureșteană s-a desprins și a condus tot timpul până la pauză, când tabela arăta un avantaj de patru goluri pentru CSA, 13-9.

În prima parte a reprizei secunde steliștii s-au desprins la patru goluri, 16-11 (min. 36), apoi la șase, 17-11 (min. 38) și chiar la șapte goluri, 19-12 (min. 40). Sătmărenii au revenit în meci în partea a doua a reprizei și au început să recupereze gol după gol, Lazic marcând cinci goluri în opt minute și, cu 150 secunde înainte de finalul meciului, scorul era 23-22 pentru Steaua, iar antrenorul bucureștenilor a cerut time-out. La atacul Stelei, Mateș încasează cartonașele roșu și albastru, însă bucureștenii nu marchează și se intră în ultimul minut de joc, iar sătmărenii au atacul. Varady cere time-out pentru a la indica jucătorilor faza de atac, Lazic marchează cu trei secunde înainte de final și scorul devine egal 23-23, iar la repunerea steliștilor, după părerea arbitrilor, Munea faultează și se indică lovitură de la 7 m, chiar dacă timpul expirase... Aurel Florea transformă și Steaua câștigă cu 24-23, iar șansele de salvare de la retrogradare pentru sătmăreni devin aproape nule.

CSM Satu Mare 23 – 24 CSA Steaua București (9-13)
Arbitri: O. Finata (AR) și S. Hendrea (MM); 
Observator FRH: I. Furnea (MS);
CSM Satu Mare: Cioroiu, Podgyină – Lazic 6 goluri, Stan 6 goluri,  Mureșan 3 goluri, Morar 2 goluri, Bejinariu 2 goluri, Munea 2 goluri, Rogoz 1 gol, Olah 1 gol;
Antrenor: Iuliu Varady.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii