Imprimă această pagină
Liga Zimbrilor | După trei etape, CSM Satu Mare are cea mai slabă apărare Foto: Valentin Păduraru

Liga Zimbrilor | După trei etape, CSM Satu Mare are cea mai slabă apărare Recomandat

Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
Astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii Zimbrilor (Liga Naţională la handbal masculin), handbaliștii de la CSM Satu Mare
au pierdut la o diferență de opt goluri (35-27) în fața celor de la CSA Steaua București care au bifat prima victorie din acest sezon după egalul smuls în ultimele secunde, în prima etapă, la Focșani (29-29) și înfrângerea de săptămâna trecută de la HC Odorhei (32-26).

Începutul de meci a fost echilibrat și s-a mers cap la cap până în minutul 8 (3-3, 4-4), iar apoi sătmărenii s-au distanțat pentru prima și ultima dată la două goluri, 6-4 în min. 10. Antrenorul steliștilor a cerut time-out și acest lucru s-a văzut imediat în teren, bucureștenii marcând de patru ori fără să primească niciun gol, 8-6, minutul 15. A urmat un time-out cerut de Iuliu Varady, sătmărenii au egalat la 9, prin Olah, în minutul 18, iar apoi handbaliștii steliști au început să se distanțeze pe tabelă, 12-9 în minutul 21, 16-11 în minutul 26, iar la pauză s-a intrat cu scorul de 19-14.

În partea a doua, meciul a avut aceeași desfășurare ca în finalul primei reprize, steliștii conducând în permanență, iar diferența de scor a început să crească la șase goluri (26-20, min. 18), opt goluri (29-21, min. 50) și chiar nouă goluri în minutul 55 (31-22). La final, CSA Steaua s-a impus cu scorul de 35-27, iar sătmărenii vor încerca să obțină primele puncte, sâmbătă, pe terenul celor din Odorhei care, astăzi, au învins în deplasare la CSU Suceava (29 - 28).

Handbaliștii de la CSM Satu Mare rămân și după această etapă fără niciun punct în clasament, iar partea cea mai proastă este că apărarea nu face față deocamdată atacurilor din prima ligă. În primele trei etape, CSM Satu Mare a încasat cele mai multe goluri din Liga Zimbrilor - 99 de goluri, în fiecare meci portarii sătmăreni fiind nevoiți să scoată de cel puțin 30 de ori mingea din poartă.

În schimb, atacul și-a făcut datoria în acest început de sezon, cele 80 de goluri marcate ne dau speranțe pentru meciurile următoare, însă parcă CSM-ul este dependent de golurile și evoluția sârbului Lazic care a marcat 15 goluri în cele două meciuri în care a evoluat (7 cu CSM Focșani și 8 cu CSA Steaua).

Pentru CSM Satu Mare au evoluat: Orban (5 parade) şi Cioroiu (7 parade) - Lazic 8, Mateş 3, Olah 3, Suciu 3, Morar 2, Bejinariu 2, Dinescu 2, Stan 1, Munea 1, Olar 1, Crăciun 1.

Rezultatele înregistrate în Liga Zimbrilor, etapa a III-a:
Luni, 12 septembrie:
Dinamo Bucureşti 28 - 27 CSM Bucureşti
Marți, 13 septembrie:
Dunărea Călăraşi 32 – 24 CSM Făgăraş
HC Dobrogea Sud Constanţa 30 – 22 HC Adrian Petrea Reşiţa
Miercuri, 14 septembrie:
CSA Steaua București 35 - 27 CSM Satu Mare
CSU Suceava 28 - 29 HC Odorhei
CSM Focșani 19 - 25 AHC Potaissa Turda
Joi, 15 septembrie:
HC Vaslui - SCM Poli Timișoara, ora 18,30

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii