Imprimă această pagină
Liga 2 | Olimpia a suferit cea mai categorică înfrângere, pe teren propriu, din acest sezon Foto: Sportul Sătmărean

Liga 2 | Olimpia a suferit cea mai categorică înfrângere, pe teren propriu, din acest sezon

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Olimpia Satu Mare a jucat astăzi, după o lungă perioadă de timp, într-un echipament de altă culoare decât galben sau albastru, iar acest lucru le-a purtat ghinion, sătmărenii suferind cea mai categorică înfrângere, pe teren propriu, din acest sezon, 1-3 cu ocupanta locului trei din liga secundă, Chindia Târgovişte.
Ultima înfrângere asemănătoare suferită de ”galben-albaștrii” a fost pe 1 aprilie - Ziua păcălelilor, când Juventus București a câștigat cu același scor, 3-1, într-un meci în care Robert Villand (min. 70) și Romario Rus (min. 88) au fost eliminați.
Meciul de astăzi a început cu zece minute mai târziu decât ora la care a fost programat, jucătorii sătmăreni ieșind mai târziu de la vestiare în semn de protest față de situația finaniară a clubului, iar la intrarea pe teren au afișat un banner pe care era scris următorul mesaj: ”Nu lăsați Olimpia să moară!”.

Jucătorii din Târgoviște au intrat foarte hotărâți pe teren și după o primă ocazie ratată de Honciu în minutul cinci, combinația dintre Cherchez și Liviu Mihai s-a încheiat cu gol, Mihai marcând cu un șut din colțul careului de 6m, printre picioarele portarului Muntean. Au urmat două ocazii de gol pentru Olimpia, însă lovitura liberă de la marginea careului de 16m executată de Brata trece peste poartă, iar șutul, la colţul scurt, trimis de Dumitru Munteanu de la 16 metri, se oprește în plasa laterală. În minutul 25 oaspeții își dublează avantajul pe tabelă după o lovitură de colț de pe partea stângă, Vătavu trimite cu capul în transversală, mingea revine în careu, iar Georgian Honciu, atent, înscrie cu capul din interiorul careului de 6 metri, 0-2.
După o jumătate de oră de joc, Zoltan Ritli face prima schimbare, Cosmin Bura fiind înlocuit cu Sergiu Jurj, însă tot oaspeții au ocaziile de gol, Cherchez fiind în două rânduri aproape de a marca, șutul său din minutul 32 lovind transversala, iar după cinci minute șutul de la margina careului fiind reținut de portarul Muntean. Cu un minut înainte de pauză, Liviu Mihai reușește dubla și stabilește scorul primei reprize, 0-3.

La pauză, Ritli îl schimbă pe Villand cu Cubaș, iar în locul portarului Muntean intră Marius Șuta, însă cei care au prima ocazie de gol sunt cei de la Chindia, Cherchez driblează tot în careul Olimpiei, trece şi de portarul Şuta, dar șutul trimis spre poarta goală este respins in extremis de Ciprian Duruș în corner.
Până la finalul jocului ambele echipe au mai avut câteva ocazii de poartă, nematerilizate însă pe tabele de marcaj, iar cu cinci minute înainte de finalul meciului oaspeții rămân în zece jucători după ce Denis Ispas a încasat al doilea galben pentru că întârziat întenționat o lovitură liberă de la mijlocul terenului. În minutele de prelungiri Ciprian Brata şutează puternic de la 20 metri, portarul Popescu respinge în față, iar Sergiu Jurj marchează golul de onoare al Olimpiei și stabilește scorul final al meciului, 1-3.

Olimpia încheie turul sezonului 2017/2018 pe locul 13, cu 20 puncte, iar etapa următoare, sâmbătă, 2 decembrie, va juca, tot pe teren propriu, cu Metaloglobus București. În meciul tur sătmărenii au câștigat cu scorul de 1-0 pe terenul celor de la Metaloglobus.

Etapa 19 | FC Olimpia 2010 Satu Mare 1 - 3 Chindia Târgovişte (0-3)
Marcatori: Sergiu Jurj (90+1) / Liviu Mihai (min. 15 și 44), Georgian Honciu (min. 25);
Spectatori: aproximativ 250;
Stadion: Olimpia - Daniel Prodan (Satu Mare);
Arbitru: Denis Haidiner (Hunedoara);
Arbitri asistenţi: Iulian Szekely (Cluj-Napoca) şi Marius Bălan (Dej);
Arbitru de rezervă: Lădar Razvan (Oradea);
Observatori: Spătaru Iulian (Timişoara) și Bucur Mircea (Târgu Mureş);
FC Olimpia 2010 Satu Mare: Fl. Muntean - Duruş, Hlinca, Cr. Munteanu, Bura - Villand - Vas. Pop, D. Muntean, Brata (cpt.), Miholca - Lusamba;
Rezerve: Şuta - Fl. Achim, R. Rus, Jurj, Szasz, Cubaş, Nemeş;
Antrenor: Zoltan Ritli;
Chindia Târgoviște: I. Popescu - Martac, D. Ispas, Vătavu, D. Ciobotariu - Pencea, Honciu (cpt.), L. Mihai, Crinel Stoica - Nisipeanu, Cherchez;
Rezerve: Meilă - Dumitraşcu, Cr. Neguţ, Acasandrei, Cr. Matei, Andr. Şerban, Bâftoi;
Antrenor: Nicolae Croitoru;

Rezultate Liga 2, etapa 19:
Vineri, 24 noiembrie:
Ştiinţa Miroslava 3 - 0 Ripensia Timişoara
Sâmbătă, 25 noiembrie:
CS Afumaţi 1 - 0 Academica Clinceni
FC Olimpia 2010 Satu Mare 1 - 3 Chindia Târgovişte
UTA Arad 0 - 1 FC Argeş
Pandurii Târgu Jiu 3 - 3 Dacia Unirea Brăila
Foresta Suceava 3 - 0 Luceafărul Oradea
Dunărea Călăraşi 1 - 0 Metaloglobus Bucureşti
ASU Politehnica Timişoara 3 - 0 ASA Târgu Mureș
AFC Hermannstadt 2 - 0 Sportul Snagov
Duminică, 26 noiembrie, ora 14:00:
CS Baloteşti - CS Mioveni

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii