Imprimă această pagină
Liga 2 | Olimpia pierde puncte importante pe teren propriu. Oli - Poli, 0-2 Foto: Sportul Sătmărean / Valentin Păduraru

Liga 2 | Olimpia pierde puncte importante pe teren propriu. Oli - Poli, 0-2

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
FC Olimpia 2010 Satu Mare a pierdut al doilea meci din acest sezon pe teren propriu și este la a doua înfrângere consecutivă, după meciul de marți din Cupa României pierdut în fața Universității Cluj.
Bogdan Andone a revenit ”acasă” la Satu Mare cu o victorie, de această dată în calitate de adversar al Olimpiei, acesta reușind să-și învingă fosta echipă, ”galben-albaștrii” fiind astăzi o umbră a echipei din ultimele două etape care a învins UTA și Pandurii.
Absențele din lotul Olimpiei s-au dovedit decisive în meciul de azi, lipsa căpitanului Florin Mureșan și a lui Ciprian Brata s-a simțit în jocul ”galben-albaștrilor”, iar pe banca de rezerve Zoltan Ritli a avut doar cadeți.
Timișorenii au câștigat la Satu Mare cu scorul de 2-0, succesul de azi venind după o perioadă de patru etape fără victorie pentru ”alb-violeți”, victoria de pe Stadionul Olimpia Daniel Prodan venind după un joc bun, pe care l-au controlat în totalitate.

Oaspeții au avut primele ocazii la poarta lui Muntean, fostul jucător al Olimpiei, Raul Krausz, a trimis primul șut spre poarta ”galben-albaștrilor”, iar un minut mai târziu, Bădăuţă a șutat și el, însă peste poarta lui Muntean.
Prima ocazie de poartă a Olimpiei a venit în minutul 23, lovitură liberă executată din unghi de Dumitru Muntean, a trecut puțin pe lângă stâlpul din dreapta lui Dur-Bozoancă. Primul șut pe spațiul porții al timișorenilor a adus și primul gol al partidei, Sorescu a trecut printre Miholca și Cristian Munteanu, iar apoi a pasat perfect în fața porții pentru Cătălin Bădăuță, care a îndeplinit o simplă formalitate, 1-0 pentru Poli.
Până la pauză ambele echipe au mai avut șanse de gol, șutul lui Predescu de la marginea careului de 16m trecând pe lângă poarta lui Muntean, Durș a trimis un șut-centare care a lovit transversala, iar Lusamba nu a reușit să ajungă la centrarea din careul de 6m trimisă bine de Rus.
Poli a continuat să atace și în startul reprizei secunde, iar golul doi a venit oarecum firesc, Predescu pasând foarte bine pentru Sorescu, care, din postura de unu contra unu cu Florin Munteanu, a înscris la colțul lung, 0-2 pentru Politehnica (min. 60). Până la finalul meciului, cu excepția șutului slab, pe centrul porții, trimis de Lusamba și ocaziei pe care a avut-o neobositul Sorescu, șut din 3 metri pe lângă poartă, nu am mai consemnat nimic notabil.
S-a terminat 2-0 pentru Politehnica Timișoara care așteaptă cu un moral bun derby-ul cu UTA, programat duminica viitoare, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, în timp ce pe ”galben-albaștrii” îi așteaptă o delasare lungă, la Știința Miroslava, învinsă astăzi la scor, 6-0, de Dunărea Călărași.

FC Olimpia 2010 Satu Mare 0 - 2 ASU Politehnica Timişoara (0-1)
Marcatori: Alexandru Bădăuţă (min. 28) și Deian Sorescu (min. 60);
Stadion: Olimpia Daniel Prodan (Satu Mare);
Arbitru: Unimatan Paul (Zalău);
Asistenți: Timar Ovidiu (Marghita) și Bălan Marius (Dej);
Arbitru de rezervă: Inoan Vlad (Cluj);
Observatori: Savaniu Marcel (Braşov) și Lucaci Adrian (Arad);
FC Olimpia 2010 Satu Mare: Florin Muntean - Ciprian Duruş, Ionuț Hlinca, Cristian Munteanu, Bogdan Miholca, Romario Rus, Vasile Pop, Dumitru Muntean (cpt.), Florin Achim, Sergiu Jurj, Olivier Lusamba;
Rezerve: Marius Şuta - Cosmin Bura, Paul Copaci, Szasz Tamas, Denis Cubaş, Robert Villand, Angelo Cocian;
Antrenor: Zoltan Ritli;
ASU Politehnica Timişoara: Dur-Bozoancă - Motreanu, Mera (cpt.), Bilia, Taub, Krausz, Poparadu, Ignea, Predescu, Bădăuţă, Sorescu;
Rezerve: Fişteag - Staicu, Giuricici, Plămadă, Ţugui, Coadă, Topic;
Antrenor: Bogdan Andone;

Rezultate Liga 2, etapa 11:
Sâmbătă, 7 octombrie:
Chindia Târgovişte 1 - 0 Sportul Snagov 1-0
Metaloglobus Bucureşti 1 - 1 FC Argeş 1-1
Academica Clinceni 2 - 1 Dacia Unirea Brăila 2-1
CS Baloteşti 2 - 2 Luceafărul Oradea 2-2
JuCS Afumaţi 2 - 2 Foresta Suceava 2-2
Dunărea Călăraşi 6 - 0 Ştiinţa Miroslava 6-0
Olimpia Satu Mare 0 - 2 ASU Politehnica Timişoara 0-2
AFC Hermannstadt - Ripensia Timişoara, ora 15:00
Duminică, 8 octombrie:
UTA Arad - Pandurii Târgu Jiu, ora 15:30
Luni, 9 octombrie:
CS Mioveni - ASA Târgu Mureş, ora 17:30

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii