Interviu | Muresán Ștefan: ”Din 22 octombrie 2022 numele clubului nostru este CSM Olimpia Satu Mare”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Președintele Clubului Sportiv Municipal Olimpia Satu Mare, Muresán István, a confirmat într-un interviu că începând cu 22 octombrie 2022 denumirea oficială a clubului sătmărean este Clubul Sportiv Municipal Olimpia Satu Mare.

Acesta a mai vorbit, printre altele, despre evoluția echipei de fotbal, care momentan se află printre cele mai bune echipe din Liga 3. Redăm integral interviul transmis de clubul sătmărean.

– În ce măsură v-au mulțumit jucătorii nou veniți în vara anului trecut la echipa de fotbal din cadrul CSM Olimpia Satu Mare? Au câștigat încrederea dumneavoastră?

  • În vara anului 2022 am început construcția unei echipe noi, mai bune, fiindcă credem, că Satu Mare merită mai mult decât o echipă de fotbal din coada clasamentului de Liga 3. Însă ideea principală a fost de a construi în jurul sătmărenilor din lot. Au venit 12 de jucători, ceea ce înseamnă jumătate din lotul echipei. E greu de judecat câți dintre ei au câștigat încrederea, în primul rând trebuiau să se familiarizeze. Staful tehnic a lucrat mult la acest aspect încă de la primul antrenament, însă a fost greu să creeze condiții de concurență prin antrenamente sau meciuri de pregătire. În asemenea condiții trebuia să se creioneze cel mai bun prim unsprezece. Totuși, mulți dintre cei noi veniți și-au câștigat locul printre titulari, deci, per ansamblu, pot să spun că mulți jucători noi au fost un câștig. 

– Constucția echipei noi în ce măsură a afectat bugetul?

  • Din moment ce obiectivul principal a fost de a termina pe un loc cât mai sus în clasament la sfârșitul sezonului regular, am fost nevoiți să construim o echipă mai bună. Pentru asta a trebuit să transferăm jucători mai buni. Jucătorii mai buni însă au pretenții financiare mai mari. Acest aspect desigur a crescut bugetul, dar, dacă ne comparăm cu alte cluburi din seria noastră, atunci putem spune că din acest punct de vedere suntem undeva pe locul 3 sau 4 în serie Totuși, în realitate, datorită rezultatelor CSM Olimpia Satu Mare ocupă locul 2 în clasamentul seriei …

– Care meci din campionat v-a mulțumit cel mai mult? 

  • Partida de acasă contra celor de la Gloria Bistrița-Năsăud. Băieții au abordat meciul foarte bine, au dominat 80%, și am păstrat acasă toate punctele puse în joc.

– Care meci de campionat v-a dezamăgit?

  • Partida de acasă cu Victoria Carei. Pe lângă rezultatul înregistrat, m-a deranjat foarte mult jocul băieților și faptul că au luat subestimat adversarul.

– În ce măsură sunteți mulțumit cu performanța de până acum a echipei de fotbal?

  • După primele 15 de etape suntem pe locul doi, la egalitate de puncte cu liderul seriei. Acest lucru este încurajator, dar și jocul echipei din ultimele cinci etape fost foarte bun. Toate acestea mă mulțumesc, dar în primăvară ne așteptă trei jocuri foarte tari, care trebuie să fie tratate și pregătite cu maximă seriozitate. 

– Ce a adus schimbarea la echipă față de prestația din sezonul trecut?

  • Împreună cu staful tehnic am lucrat mult să creem o atmosferă profesionistă. Alături de conducerea clubului am facut tot ce s-a putut pentru a crea condiții mai bune. Desigur, a contat mult crearea unui lot mai valoros, pentru a avea o prestație pe măsură.

– Ca președinte al clubului care sunt acele realizări care v-au mulțumit? 

  • În primul rând rezultatele excelente ale sportivilor și ale echipelor din cadrul clubului mă mulțumesc cel mai mult, deoarece pentru ei lucrăm. O altă realizare este că am obținut o clădire pentru sediul clubului, a cărei renovare a început deja și sper ca până în vara anului acesta să o finalizăm. Un pas important în istoria clubului este schimbarea denumirii. Din 21 octombrie 2022 denumirea oficială a clubului nostru este Clubul Sportiv Municipal Olimpia Satu Mare. Acest aspect este foarte important, deoarece denumirea Olimpia în cei 100 ani de istorie a fost într-o anumită formă de fiecare dată a administrației locale. Asta așa trebuie să rămână, așa-i corect.

– Ce poate îndeplini conducerea clubului din dorințele stafului tehnic al echipei de fotbal pentru sezonul de primăvară? 

  • Cred că dialogul continuu este foarte important în această privință. Trebuie ajuns la un consens în ceea ce privește așteptările și posibilitățile. Este important să găsim jucători care aduc un plus echipei și pot să ne fie de ajutor pentru a ne îndeplini obiectivele, dar nu ne grevează bugetul. 

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
StiriSM

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii