CSM Satu Mare nu va juca în Liga 3

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În conformitate cu prevederile articolului 38 din Regulamentul de organizare a activității fotbalistice, cluburile din eşalonul al treilea aveau obligația să completeze și să depuna la FRF, până la data de 15 iulie 2019, cererea oficială de înscriere în competiție.

Începând cu sezonul 2019/2020, cluburile participante în competiţia Liga 3 trebuie să demonstreze că până la termenul limită de depunere a cererii de înscriere au depus în conturile precizate de serviciul financiar al FRF, cu titlul de garanție financiară, suma de 20.000 lei. Termenul limită pentru înscrierea în noul sezon al Ligii 3, ediţia 2019/2020, era stabilit pentru luni, 15 iulie, însă Federaţia Română de Fotbal a stabilit să-l prelungească încă trei zile, dorind să le dea încă un răgaz cluburilor care au drept să participe în acest campionat. 

Din păcate, deși jucătorii CSM-ului au obținut pe teren promovarea în Liga 3, conducerea clubului sătmărean nu a reușit să ”țină pasul” cu jucătorii și s-a ”rătăcit” în acte…

Fapte:

  • În data de 15 iulie 2019!!! (data limită de înscriere în Liga 3), CSM Satu Mare a transmis către Primăria Municipiului Satu Mare adresa nr. 640 cu ”propunerile de revizuire a ”Normelor financiare pentru activitatea sportivă a CSM Satu Mare”, avand în vedere că la nivelul federațiilor sportive prin regulamentele specifice ale acestora se solicită constituirea de garanții financiare pe perioada sezonului competițional pentru înscrierea și înregistrarea echipelor”.
  • Joi, 25 iulie, în cadrul ședinței Consiliului Local Satu Mare, a fost adoptat proiectul de hotărâre pentru modificarea Anexei nr. 5 la Hotărârea Consiliului local Satu Mare nr. 78/29.03.2018 privind aprobarea Organigramei, a Statului de funcţii a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare ale Clubului Sportiv Municipal Satu Mare şi a Normelor financiare de utilizare a fondurilor alocate Clubului Sportiv Municipal din bugetul local pentru activităţile sportive.
  • Marți, 30 iulie, CSM Satu Mare a depus în contul precizat de serviciul financiar al FRF, cu titlul de garanție financiară, suma de 20.000 lei.
  • Având în vedere că s-a depășit termenul prevăzut de ROAF privind depunerea garanției financiare pentru participarea în campionatul național Liga 3, FRF a respins dosarul de înscriere depus de Clubul Sportiv Municipal Satu Mare.
  • CSM Satu Mare a formulat o sesizare cu privire la respingerea dosarului de înscriere în campionatul național Liga 3, sesizare ce a fost discutată luni, 5 august, în cadrul Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul FRF, însă Comisia a respins sesizarea formulată de CSM Satu Mare, ca neîntemeiată.
  • Ultima șansă pentru clubul sătmărean de a participa în Liga 3 este apelul, astfel că până la finalul săptămânii conducerea clubului va ataca hotărârea Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul FRF.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii