smarald tennis club

Interviu | Vasile Pop despre câștigarea campionatului și promovarea în Liga 3, dar și despre Cupa României și planurile pentru noul sezon

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Oașul Negrești-Oaș a încheiat un sezon aproape perfect, devenind campioana județului în sezonul competițional 2023/2024 și apoi reușind să câștige barajul de promovare în Liga 3, singura nereușită a echipei pregătite de Vasile Pop fiind înfrângerea din finala Cupei României - faza județeană.

Oșenii au încheiat sezonul regular al ligii de elită cu 48 puncte (16 victorii și 4 înfrângeri, fiind singura echipă fără rezultat de egalitate, singurul egal fiind înregistrat în meciul tur (?!?) al finalei cu Talna Orașu Nou. Pe parcursul sezonului regular, negreștenii nu au reușit să învingă Unirea Tășnad, echipa pregătită de Marius Bălău impunându-se cu 3-1 atât la Negrești, cât și la Tășnad, respectiv Știința Beltiug, care a câștigat cu 5-2 la Negrești și 3-1 la Beltiug. În schimb, în play-off-ul ligii de elită, Oașul a învins la scor Unirea Tășnad, iar în semifinalele fazei județene a Cupei României a trecut de Știința Beltiug.

”Dacă am reușit să câștigăm campionatul, eu zic că am făcut un sezon foarte bun, deși am pierdut câteva jocuri. Consider că au fost înfrângeri nemeritate, din cauza jocului ofensiv am făcut câteva greșeli și am fost taxați de adversari, dar până la final am recuperat punctele pierdute și am ajuns pe primul loc! Am început semifinala acasă, cu Tășnad, în campionat am pierdut de două ori contra lor, însă am câștigat cu un categoric 5-1, după un joc foarte bun făcut de noi”

Finala cu Talna a fost disputată, în tur am jucat la ei și am încheiat la egalitate, 3-3, după ce ne-au egalat la ultima fază, cu șansă. A fost un joc din nou solid făcut de noi, dar am primit trei goluri, două din faze fixe și unul pe contraatac... Returul de la Negrești a fost un meci echilibrat, dar controlat de noi, Talna facând un joc foarte bun defensiv și așteptând greșeala noastră, însă, pe final, Negreanu a marcat decisiv, 1-0, și așa s-a scris istoria sezonului”, a declarat antrenorul Vasile Pop.

Imediat după câștigarea titlului de campioană, echipa din Negrești și-a aflat adversara din barajul pentru promovarea în liga a treia - Silvicultorul Maieru, campioana județului Bistrița Năsăud. Cu "ajutorul" AJF-ului sătmărean, care, ca de obicei, a fost luat prin surprindere de finalul sezonului și de data limită de a anunța câștigătoarea Cupei României, negreștenii au fost nevoiți să joace pe parcursul unei săptămâni patru meciuri, pe lângă dubla barajului, Oașul a jucat semifinala și finala Cupei României.

”Despre baraj pot să spun că, înaintea meciului tur, cei de la Maieru erau foarte încrezători în ei, au filmat partida cu Talna din finala județului și au început să discute că ne bat în amble jocuri, că echipa lor e mult mai bună și, dacă jucăm așa, nu avem nici o șansă cu ei... Am mers la Bistrița și am câștigat clar, 4-1, și puteam să mai înscriem de cateva ori… Echipa a fost focusată pe ce a avut de făcut, baieții au fost exemplari și au respectat tot ce am pregătit.

Meciul retur a fost cu semnul întrebării, din cauza avantajului care l-am avut, se discuta că nu vin la meci, dar amenzile de la FRF i-a cam obligat... La Negrești a fost un 6-0 sec și am reușit o promovare istorică!”

Cu privire la organizarea și programul din Cupa României, Vasile Pop a concluzionat simplu ”sper ca sezonul viitor de Cupă sa fie mai bine organizat”

”Am fost puțin surprins de programul aceasta încărcat pe final de sezon, AJF-ul trebuia să dea câștigătoarea fazei județene și, lasînd totul pe ultima sută de metri, acest program nu prea ne-a avantajat... Am avut patru jocuri într-o săptămână, dar având un lot numeros și bun pentru acest nivel, am reușit să jucăm finala cu Talna și, din păcate, am pierdut la  loviturle de departajare, după ce am condus cu 2-1 până prin minutul 87. Ne-au egalat dintr-un corner (din nou am luat două goluri din faxe fixe, unul din 11m și unul din corner) deși am controlat jocul, însă fotbalul se joacă pe goluri... Având o echipă cu puțini jucători inalți, am suferit puțin la capitolul acesta, Talna având jucători cu talie bună, iar la fazele fixe a fost periculoasă”

Odată cu obținerea promovării în liga a treia, atât conducerea tehnică, cât și conducerea administrativă a Oașului Negrești a început pregătirea noului sezon, strategie, buget, organizare, lot de jucători și 

”Abia am terminat campionatul și deja ne gândim la strategia pentru sezonul din Liga 3. Vom avea o discuție cu conducerea clubului și vom știi pe ce ne vom baza ca buget, ca organizare, tot ce ține de nivelul ligii a treia, pentru că e o diferență mare față de județ. E o provocare pentru noi, pentru orașul Negrești. Cu siguranță vor veni și oamenii de afeceri lângă noi și ne vor ajuta! Cu jucători încă nu am discutat, așteptăm să vedem cum stăm”, ne-a transmis antrenorul Vasile Pop.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Rezultate și clasamente fotbal județean

  1. Elite
  2. Liga 4 A
  3. Liga 4 B
  4. Liga 5
Team
Played Points
1 Oașul 1969 Negrești 20 48
2 Talna Oraşu Nou 20 44
3 Recolta Dorolţ 20 43
4 FC Unirea Tăşnad 20 43
5 Ştiinţa Beltiug 19 37
6 Sportul Botiz 19 34
7 Fortuna Căpleni 19 22
8 Turul Partium 18 18
9 Schwaben K. Cămin 20 13
10 AS Căpleni 19 10
11 Someşul Odoreu 20 0
Team
Played Points
1 Frohlich Foieni 15 36
2 Crasna Moftinu Mic 15 35
3 Someşul Oar 15 34
4 Platanul Marna 14 29
5 Recolta Sanislău 14 28
6 Kneho Urziceni 14 22
7 Stăruinţa Berveni 13 19
8 Real Andrid 15 18
9 Schamagosch Ciumeşti 14 14
10 Voinţa Doba 14 10
11 CSM Victoria Carei II 14 9
12 Viitorul Lucaceni 14 9
13 AS Ghenci 14 5
14 Unirea Pişcolt 1 0
Team
Played Points
1 CSM Satu Mare II 12 33
2 Victoria Apa 13 27
3 Voinţa Lazuri 11 20
4 Voinţa Turţ 11 19
5 Recolta Dorolț II 12 16
6 Cetate Ardud 12 14
7 Înfrăţirea Tarna Mare 11 12
8 Dacia Medieşu Aurit 11 12
9 Codreana Homoroade 11 12
10 Sporting Culciu 10 1

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii