Arbitrul Kovács István, cetățean de onoare al municipiului Carei

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Carei de joi, 19 ianuarie, figurează proiectul de hotărâre privind conferirea titlului ”Cetățean de onoare al municipiului Carei” arbitrului FIFA Kovács István.

”Proiect de hotărâre privind conferirea titlului ”Cetățean de onoare al municipiului Carei” domnului Kovács István. Inițiator proiect primar Kovács Eugen

Kovács István este născut în Carei, în anul 1984, a jucat fotbal pentru CSM Victoria Carei, iar începând din anul 2010 este arbitru internațional FIFA, iar în prezent se află în categoria arbitrilor Elite.

”Am jucat fotbal, mi-am dorit să ajung un jucător de top, la fel ca orice copil pasionat de acest sport. Eram un mijlocaș ofensiv, îmi plăcea să marchez goluri și am ajuns până la nivelul diviziei a treia. Dar, apoi, am realizat că nu voi putea ajunge un superstar, așa că m-am concentrat pe cariera în arbitraj”, a declarat Kovacs pentru FRF.

A arbitrat prima finală din carieră la vârsta de 22 ani, Supercupa României dintre Dinamo și Rapid (25 iulie 2007), iar anul trecut a arbitrat prima finală UEFA Europa Conference League, AS Roma - Feyenoord (25 mai 2022), cel mai important meci condus de o brigadă din România, după aproape trei decenii. 

Anul trecut, Kovács István a fost arbitru de rezervă la opt partide de la Campionatul Mondial din Qatar:

”Ne-am pregătit exemplar când am ajuns în Qatar, atât eu și colegii mei, cât și ceilalți arbitri selectați în lotul pentru Mondial. Pur și simplu a fost o decizie a celor din Comisia de Arbitri FIFA, pe care noi am respectat-o. Pentru noi, faptul că am putut participa a fost o onoare. Oricine își dorește la centru, dar am căpătat experiență care ne va ajuta la următoarele turnee finale”.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Rezultate și clasamente fotbal județean

  1. Elite A
  2. Elite B
  3. Liga 4 A
  4. Liga 4 B
  5. Liga 5

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii