Anglia cea scumpă. ”Albionul” are cel mai valoros lot de la Campionatul Mondial din Qatar

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Anglia este naționala cu cel mai valoros lot de la Campionatul Mondial din Qatar, care va începe duminică, atunci când este programat Qatar – Ecuador, meciul de deschidere.

Însă banii, poate mai bine spus valoarea pe hârtie, nu-ți aduc fericirea. Pentru Anglia fotbalistică fericirea nu a mai venit de 56 de ani, adică din 1966, atunci când câștiga ceea ce avea să rămână până în prezent singurul titlu important din istoria naționalei „Albionului”, Campionatul Mondial. 

Premier League, cel mai puternic campionat din lume, dă cel mai scump lot de la Campionatul Mondial din Qatar. Un singur jucător dintre cei aleși de selecționerul Gareth Soutgate nu este din Premier League – tânărul Jude Bellingham, care evoluează în Bundesliga, în tricoul celor de la Borussia Dortmund. 

Anglia – 1,26 de miliarde de euro

O victorie în finala de la Qatar ar fi pentru Anglia una cu o importanță simbolistică uriașă, și ar da peste cap toate așa-zisele pronosticuri cupa mondiala. Ar veni într-un an în care simbolul Marii Britanii, Elisabeta a II-a, s-a stins din viață. „God Save the Queen” ar răsuna pe treapta cea mai înaltă a podiumului, acolo unde Anglia era aproape să ajungă la ultimul Campionat European, însă unde a pierdut finala de pe „Wimbledon” la loviturile de departajare, contra Italiei.

Anglia atacă turneul final din Qatar cu un lot în valoare totală de 1,26 miliarde de euro. Este cel mai scump pe care îl aliniază selecționatele prezente la Campionatul Mondial, chiar peste cel al Braziliei, considerată principala favorită la câștigarea trofeului. Se datorează și faptului că din el fac parte mulți jucători tineri, a căror cotă de piață este ridicată și grație acestui aspect. Media de vârstă a Angliei este de 26 de ani.

tineri

Cine n-are tineri, să-și creeze

Anglia scoate generație de generație jucători care se impun pe plan mondial. Însă majoritatea rămân fie în umbra sud-americanilor, fie în cea a francezilor sau a altor naționalități. Ultimul care a câștigat Balonul de Aur a fost Michael Owen în 2001. În fine, revenim în prezent, acum când cei mai valoroși jucători ai Angliei sunt doi tineri. Este forba despre atacantul lui Manchester City, Phil Foden, cotat la 110 milioane de euro. Urmat îndeaproape de promițătorul mijlocaș ofensiv al Borussiei Dortmund, a cărei valoare este estimată la 100 de milioane de euro. Să nu-l uităm pe Bukayo Saka de la liderul Arsenal Londra, un jucător care în finala Campionatului European a ratat lovitura de pedeapsă decisivă în finala cu Italia. Un moment care-l va urmări toată carieră și pentru care va încerca să se revanșeze. 

Între buturi

Anglia a avut multe turnee finale în care lipsa unui portar a fost printre principalele minusuri. Mai ales de când s-a retras David Seaman, celebrul portar al „Albionului”. Acum pare că această problemă s-a rezolvat. Sunt trei variante, iar cu toții sunt la cel mai bun nivel al carierei. Aaron Ramsdale este titularul liderului Arsenal Londra, care a crescut mult în ultimii ani, în care a prins încredere și oferă siguranță. Este și cel mai tânăr dintre cei trei, decanul de vârstă fiind Nick Pope de la Newcastle, care se poate lăuda cu una dintre cele mai bune defensive din Premier League. Jordan Pickford este cealaltă opțiune, titular la ultimul meci din Liga Națiunilor, 3-3 cu Germania. 

apararea matura

Apărarea matură a Angliei

Anglia are jucători experimentați în apărare, care au deja în spate multe sezoane. Cel mai tânăr dintre ei este fundașul central al lui Arsenal, Ben White, în vârstă de 25 de ani, cotat la 45 de milioane de euro pe piața transferurilor. În ciuda evoluțiilor dezamăgitoare, Harry Maguire a prins lotul petnru Campionatul Mondial și va fi unul dintre jucătorii pe care se va baza Gareth Southgate. Kieran Trippier, ajuns la 32 de ani, este unul dintre veteranii lotului, alături de Kyle Walker și Jordan Herderson, ultimul dintre ei în compartimentul median. Iar pe postul de fundaș dreapta, acolo unde evoluează Trippier, este și Trent Alexander-Arnold, de doar 24 de ani, jucătorul lui Liverpool fiind cotat la 70 de milioane de euro.

Mijloc și atac

Însă pentru a câștiga Campionatul Mondial, Anglia va avea nevoie de jucători ofensivi prolifici. Harry Kane, golgeterul lui Tottenham, nu pare să fie în cea mai bună formă. Cel puțin așa a arătat în multe dintre meciurile lui Spurs. Însă variantele sunt numeroase. Pe lângă cei menționați anterior, îi trecem în revistă pe Jack Grealish sau Raheem Sterling. Deși a avut parte de un început de sezon foarte slab cu Leicester, James Maddison a prins lotul. A fost cel care a mai îndulcit situația „vulpilor” prin execuțiile reușite, implicare și capacitatea de a face chiar și risipă de efort, atunci când coechipierii nu-i oferă prea multe soluții. 

Lotul complet al Angliei

Portari: Jordan Pickford (28 mil. euro, Everton), Aaron Ramsdale (30 mil. euro, Arsenal), Nick Pope (18 mil. euro, Newcastle);

Fundași: Trent Alexander-Arnold (70 mil. euro, Liverpool), Kyle Walker (15 mil. euro, Manchester City), Kieran Trippier (13 mil. euro, Newcastle), Harry Maguire (30 mil. euro, Manchester United), Ben White ( 45 mil. euro, Arsenal), Luke Shaw (28 mil. euro, Manchester United), John Stones (30 mil. euro, Manchester City), Eric Dier (30 mil. euro, Tottenham), Conor Coady (18 mil. euro, Everton);

Mijlocași: Jude Bellingham (110 mil. euro, Borussia Dortmund), Mason Mount (75 mil. euro, Chelsea), Declan Rice (80 mil. euro, West Ham), Jordan Henderson (15 mil. euro, Liverpool), Kalvin Phillips (45 mil. euro, Manchester City), Conor Gallagher ( 32 mil. euro, Chelsea);

Atacanți: Phil Foden (100 mil. euro, Manchester City), James Maddison ( 55 mil. euro, Leicester), Marcus Rashford (55 mil. euro, Manchester United), Raheem Sterling ( 70 mil. euro, Chelsea), Jack Grealish (70 mil. euro, Manchester City), Bukayo Saka (90 mil. euro, Arsenal), Callum Wilson (18 mil. euro, Newcastle).

Selecționer: Gareth Southgate, 52 de ani. 

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
StiriSM

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Rezultate și clasamente fotbal județean

  1. Elite
  2. Liga 4 A
  3. Liga 4 B
  4. Liga 5
Team
Played Points
1 Oașul 1969 Negrești 14 33
2 FC Unirea Tăşnad 14 33
3 Talna Oraşu Nou 15 32
4 Recolta Dorolţ 15 31
5 Ştiinţa Beltiug 14 27
6 Sportul Botiz 15 25
7 Fortuna Căpleni 14 16
8 Turul Partium 14 15
9 Schwaben K. Cămin 15 10
10 AS Căpleni 14 7
11 Someşul Odoreu 14 0
Team
Played Points
1 Crasna Moftinu Mic 12 29
2 Someşul Oar 12 28
3 Recolta Sanislău 12 28
4 Frohlich Foieni 12 27
5 Platanul Marna 12 25
6 Kneho Urziceni 12 18
7 Stăruinţa Berveni 12 16
8 Real Andrid 12 15
9 Schamagosch Ciumeşti 12 11
10 Viitorul Lucaceni 12 9
11 Voinţa Doba 12 7
12 CSM Victoria Carei II 12 6
13 AS Ghenci 12 5
14 Unirea Pişcolt 0 0
Team
Played Points
1 CSM Satu Mare II 12 33
2 Victoria Apa 13 27
3 Voinţa Lazuri 11 20
4 Voinţa Turţ 11 19
5 Recolta Dorolț II 12 16
6 Cetate Ardud 12 14
7 Înfrăţirea Tarna Mare 11 12
8 Dacia Medieşu Aurit 11 12
9 Codreana Homoroade 11 12
10 Sporting Culciu 10 1

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii