Banner blato Livrare

Liga 3 | Zoltan Ritli: ”Mergem în continuare pe un lot alcătuit doar din jucători sătmăreni”

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Astăzi, la Casa Fotbalului a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea țintarului din Liga 3, ediția 2020/2021. CSM Satu Mare, reprezentanta județului în Liga 3, a fost repartizată în Seria a X-a alături de echipe din județele Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș și Sălaj.

Noul sezon va începe pe 11 septembrie și este unul special, pentru că în noua ediție de Liga 3 vor participa 100 echipe, împărțite în 10 serii. Decizia a fost luată din cauza faptului că pandemia de COVID-19 a dus la nedisputarea tuturor etapelor din stagiunea precedentă și nu au existat formații retrogradate.

Liga 3, Seria 10:

  • CSM Satu Mare, Progresul Şomcuta Mare, Sportul 2007 Şimleu Silvaniei, CA Oradea, Minaur Baia Mare, Luceafărul Oradea, CSC Sânmartin, Unu Fotbal Club Gloria, SCM Zalău și Someşul Dej
  • Program etapa 1: Şimleu Silvaniei – CSC Sânmartin, CSM Satu Mare – Unu Fotbal Club Gloria, Progresul Şomcuţa Mare – Minaur Baia Mare, CA Oradea – SCM Zalău, Someşul Dej – Luceafărul Oradea;

După stabilirea componenței și țintarului primei etape în cele 10 serii, l-am contactat telefonic pe antrenorul CSM-ului, Zotna Ritli, pentru primele impresii despre noul sezon:

”Înainte de tragerea la sorți am crezut că o să intrăm în grupa cu echipele din Cluj, însă am fost repartizați cu zona Bihor. Este o grupă puternică, cu patru echipe care trag la promovare (Bistrița, Minaur Baia Mare, SCM Zalău și CAO Oradea) și care au bugete/salarii destul de mari pentru Liga 3. Obiectivul nostru este clasarea pe locurile 3-5, ne dorim să facem o figură frumoasă având în vedere ca avem foarte mulți jucători tineri. Mergem în continuare pe un lot alcătuit doar din jucători sătmăreni”, a declarat pentru Sportul Sătmărean, Zoltan Ritli.

După mini-turneul de promovare de la Zalău, sătmărenii au continuat pregătirea fizică sub comanda profesorului Achim (forță/alergare), intercalată cu pregătirea tehnico-tactică și jocuri școală.

Odată cu obținerea promovării în Liga 3, lotul CSM-ului a suferit o serie de modificări. Au plecat de la echipă Bogdan Faur, Robert Portik (s-a mutat în Brașov), Vlad Ţoca, Mircea Bordac, Patric Horotan, Patric Dragoş (a plecat la facultate în Oradea) şi Vlad Negrean, iar Doroș este în continuare în perioada de refacere după intervenţie chirurgicală de la genunchi.

La capitolul sosiri, Zoltan Ritli ne-a transmis că a adus doar jucători tineri, de perspectivă: Andrei Balogh, Mihai Băbuț, Darius Catricicău, Denis Hotea, Șuveg Nandor și Denis Baior (toți de la Primavera Satu Mare), Raul Ziman (Minaur Baia Mare), Daniel Illyes (portar, 18 ani - Căpleni), Barth Kevin (18 ani - Sanislău), Denis Batin (18 ani - LPS Satu Mare). De asemenea, s-a reușit prelungirea împrumutului lui Luca Tincău.

Cu privire la program, Ritli ne-a transmis că în prima etapă, de pe teren propriu, cu Bistrița, va fi foarte greu, deoarece bistrițenii au în componență jucători cu experiența ligii întâi, iar ”noi suntem într-o perioadă de reconstrucție”.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
StiriSM

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Banner Livrare2

Rezultate și clasamente fotbal județean

  1. L 4A
  2. L 4B
  3. L 4C
  4. Liga 5A
  5. Liga 5B

global

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii