România U21 își află astăzi adversarii de la EURO 2019 Foto: Federația Română de Fotbal

România U21 își află astăzi adversarii de la EURO 2019

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Echipa națională a României U21, calificată după 20 de ani la un turneu final, se va afla în urna a treia la tragerea la sorți a grupelor EURO 2019.

Evenimentul va avea loc astăzi, la Bologna, în Italia, țara gazdă a Campionatului European de anul viitor, și va fi transmis în direct pe FRF.ro

La EURO 2019 sunt calificate 12 reprezentative, care vor fi împărțite în 3 grupe de câte 4 echipe. Italia, țara gazdă, este repartizată automat pe prima poziție a grupei A. Celelalte selecționate au fost împărțite în 3 urne valorice, pe baza coeficientului UEFA în ultimele 3 campanii de calificare, astfel:

Urna 1: Germania, Anglia;

Urna 2: Spania, Danemarca, Franța;

Urna 3: Serbia, Croația, Belgia, Austria, Polonia, România;

Naționala pregătită de Mirel Rădoi va fi în grupă cu Italia sau cu o echipă din urna 1, una din urna 2 și o alta din urna 3, în care se regăsește și aceasta.

Campionatul European se va disputa în perioada 16-30 iunie 2019, în 5 orașe din Italia și în San Marino. Din cele 3 grupe se vor califica în semifinale câștigătoarele și cea mai bună ocupantă a locurilor secunde.

Datorită parcursului bun din preliminariile pentru EURO 2019, selecționata U21 a urcat în clasamentul coeficienților pe locul 16, ceea ce înseamnă că va fi în urna a doua la tragerea la sorți pentru calificările la EURO 2021, eveniment ce va avea loc pe 11 decembrie, la Nyon.

Campania de calificare la EURO 2021 va debuta în septembrie 2019, iar jucătorii eligibili vor fi cei născuți începând cu 1 ianuarie 1998.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
StiriSM

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

energy kardio maraton

Rezultate și clasamente fotbal județean

  1. L 4A
  2. L 4B
  3. L 4C
  4. Liga 5A
  5. Liga 5B

global

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii