Imprimă această pagină

S-a încheiat prima ediție a Campionatului județean de fotbal pentru elevi

Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

S-a încheiat prima ediție a campionatului județean de fotbal pe teren redus pentru elevii din învățământul primar și gimnazial, campionat inițiat în urma parteneriatului dintre Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și Asociația Județeană de Fotbal. 

Competiția face parte din strategia de dezvoltare a fotbalului juvenil din județul Satu Mare.

  • ”Competiția a angrenat peste 800 de elevi și am dorit să fie un mijloc de emulație atât între elevi cât mai ales între școlile de care aparțin știind că practicarea de timpurie a acestui sport asigură familiarizarea rapidă cu exigențele acestei discipline sportive și poate genera un flux mai mare de copii spre sportul de performanță. De asemenea vrem să promovăm un stil de viață activ și sănătos prin practicarea regulată a acestui sport precum și adoptarea valorilor sportive la nivel de elev. Această primă ediție a fost un fel de simulare a ceea ce dorim să realizăm pe viitor și la alte discipline sportive (baschet, handbal, atletism), iar feed-back-ul a fost unul pozitiv. Doresc să le mulțumesc profesorilor de educație fizică din județ care s-au implicat și vor să se implice în acest proiect de revigorare a sportului din județul nostru înțelegând rolul important pe care îl au în formarea unui orizont clar de dezvoltare a sportului de masă prin organizarea și participarea la aceste competiții, considerate a fi baza sportului de performanță”, a declarat la finalul competiției, Mihai Sabău Svegler - inspector școlar EFS, ISJ Satu Mare.

Iată clasamentele finale pe categorii de vârstă:

CLASELE I-II:

1. LICEUL TEHNOLIGIC “ANGHEL SALIGNY” TURT    PROF. TOMA MARIUS

2. SC. GIMN. “OCTAVIAN GOGA” SM   PROF. STAN OANA SI FARCASANU RAMONA

3. SCOALA GIMNAZIALA NR.3 CAREI  PROF. MONEA TUDOREL

CLASELE III-IV:

1. SCOALA GIMNAZIALA “LUCIAN BLAGA” SM   PROF. GOIA GHEORGHE

2. SCOALA GIMNAZIALA “DR.VASILE LUCACIU”  PROF. NEICHI SERGIU

3. LICEUL TEHNOLIGIC “ANGHEL SALIGNY” TURT    PROF. TOMA MARIUS

CLASELE V-VI:

1. SCOALA GIMNAZIALA NR.3 CAREI   PROF. CIOLTEAN SORIN

2. SC. GIMN. “OCTAVIAN GOGA” SM   PROF. STAN OANA SI LUPAN MONICA

3. LICEUL TEOLOGIC ORTODOX “NICOLAE STEINHARDT” SM  PROF. PETRIC MIRCEA

CLASELE VII-VIII:

1. SC. GIMN. “OCTAVIAN GOGA” SM   PROF. STAN OANA

2. LICEUL TEOLOGIC ORTODOX “NICOLAE STEINHARDT” SM  PROF. SABAU CRISTIAN

3. LICEUL TEHNOLIGIC “ANGHEL SALIGNY” TURT   PROF. BURA-CHIRA ILIE COSMIN

Elevii participanți au fost recompensați cu diplome și medalii, locurile I, II, III și IV, iar fiecare echipă participantă va primi câte o minge. Mingile, în număr de 80, se vor împărți în două etape. Primele  40 au fost deja împărțite, iar următoarele 40 urmează să fie împărțite în perioada în care vor sosi de la firma de unde au fost comandate.   

Pentru organizarea acestei competiții, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare aduce mulțumiri instituțiilor fără de care organizarea și desfășurarea în condiții foarte bune nu ar fi fost posibilă: Serviciului Public de Asistență Socială reprezentată de d-na Nicoleta Petran coordonator CSSM, Asociația Județeană de Fotbal Satu Mare prin Ștefan Szilagyi, Direcția Județeană de Sport și Tineret Satu Mare prin director Adrian Ardelean, conducerilor următoarelor unități de învățământ: Șc. Gimn. Octavian Goga SM, Lic. Tehnnologic Ardud, Șc. Gimn. Avram Iancu SM, Șc. Gimn. Dr. Vasile Lucaciu SM, Lic. Tehnic Anghel Saligny Turț, Lic. Teoretic Carei, Lic. Teoretic Negrești Oaș , Liceul cu Program Sportiv SM, comisiei județene de fotbal prin d-l prof.Pop Florin și comisiei de arbitri din cadrul AJF Satu Mare.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii