smarald tennis club
Baschet | Luca Năstruț se întoarce la CSM CSU Oradea și va face parte din lotul echipei principale Foto: CSM CSU Oradea

Baschet | Luca Năstruț se întoarce la CSM CSU Oradea și va face parte din lotul echipei principale

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Luca Năstruț se întoarce la CSM CSU Oradea. Sportivul sătmărean a jucat sezonul trecut în primul eșalon al României la BC CSU Sibiu.

Recent absolvent al liceului, Năstruț este jucător de poziția 2. El măsoară 1.93 metri și are drept principală calitate aruncarea. Luca va aniversa 19 ani de viață în cursul lunii August. 

Năstruț a început să practice jocul de baschet în localitatea natală, la LPS CSȘ Satu Mare. El evoluat aici la categoriile mici de vârstă, după care s-a alăturat lui LPS Bihorul CSM Oradea. Luca a contribuit la câștigarea medaliilor de argint în Campionatul Național U18 Masculin – edițiile 2018/19 și 2020/21. Între paralel, pe parcursul sezonului 2020/21 a fost cooptat în lotul echipei de seniori, însă în vara anului 2021 a plecat la Sibiu sub formă de împrumut.

baschet luca nastrut csm oradea

Alături de gruparea de pe Cibin, Luca a bifat 17 apariții în Liga Națională și una în Cupa României. El a contribuit la gruparea galben-albastră cu 1.6 puncte și 0.6 recuperări în aproape șapte minute pe partidă. De asemenea, Năstruț a evoluat pentru BC CSU 2 Sibiu în Liga 1 Masculin, unde a înregistrat medii statistice de 17.9 puncte, 5.1 recuperări, 2.7 pase decisive și 1.2 intercepții în aproape 28 minute pe meci, având 61% la aruncările de două puncte, 33% la semicerc, respectiv 74% la linia de pedeapsă și 16.6 la eficiență.

Luca Năstruț se întoarce la CSM CSU Oradea urmând să facă parte din lotul echipei principale, fiind unul dintre cei mai talentați jucători formați în cadrul Academiei CSM Oradea.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
StiriSM

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii