Imprimă această pagină

Baschet | CSM Satu Mare nu participă în următorul sezon al Ligii Naționale de Baschet Feminin

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Ștefan Mureșan - directorul Clubului Sportiv Municipal Satu Mare a anunțat faptul că echipa de baschet din cadrul CSM-ului nu va participa în următorul sezon al Ligii Naționale de Baschet Feminin.

”Sezonul trecut am dat totul pentru a cuceri un titlu - Cupa României sau Liga Națională de Baschet feminin - însă, deși am fost aproape, istoria va aminti doar de câștigători…

După o analiză îndelungată, am decis să facem un an de pauză în Liga Națională de Baschet Feminin. Este o decizie aprobată de Comitetul Director al clubului, o decizie pe care a luat-o după ce am analizat parcursul echipei în sezonul trecut.

În următorul sezon, Federația Română de Baschet are mult mai multe așteptări de la echipe, cu o parte dintre aceste suntem de acord, cu altele nu suntem de acord. Picătura care a umplut paharul au fost negocierile pe care le-am avut în această pauză competițională cu impresarii jucătoarelor. Cu excepția Claudiei Pop, cele mai bune jucătoare de baschet din Satu Mare sunt în concediu de maternitate, astfel că nu am putut să face contracte fără anumite compromisuri, jucătoarele nedorind să renunțe la indemnizațiile pe care le primesc în momentul de față. Ulterior am căutat alte jucătoare românce, însă, după cum poate că știți, există un monopol al unor impresari, cu care am discutat în această săptămână să se renunțe la anumite clauze din contract, pe care obișnuiau să le pună în contracte, și care, în opinia mea și a colegilor mei, erau nefavorabile clubului. Clauzele favorizau mai mereu jucătoarele și impresarii, iar din cauza acestor clauze am ajuns să pierdem mai multe procese (în ultimii ani clubul a avut peste 50 de litigii în urma cărora s-au pierdut sume importante de bani). (…)

Nu ne dorim și nu vom închide secția de baschet a clubului, vom susține echipa de junioare U15 a clubului și dorim să formă grupe noi, să construim o pepinieră din care să avem jucătoare la echipa mare. Vrem să continuăm tradiția baschetului din Satu Mare de a crește jucătoare de valoare, jucătoare care sunt născute în Satu Mare. 

În continuare vom susține sporturile individuale din cadrul clubului unde anii trecuți, dar și în acest an, am avut rezultate excelente”, a declarat directorul CSM Satu Mare.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii