Baschet | CSM Satu Mare - FCC Baschet UAV Arad, joi, de la ora 19:00, în primul meci al semifinalei

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Joi, în Sala LPS ”Ecaterina Both” din Satu Mare, începe duelul pentru un loc în marea finală a Ligii Naționale de Baschet Feminin. 

Echipa pregătită de Miguel Lopez va întâlni în semifinalele competiției FCC Baschet UAV Arad într-un duel după sistemul "cel mai bun din cinci jocuri”. Primele două jocuri sunt programate la Satu Mare (echipa mai bine clasată la finalul sezonului regular) joi, 7 aprilie, de la ora 19:00, și vineri, 8 aprilie, de la ora 19:00.

Meciul trei se va juca la Arad, luni 11 aprilie, iar dacă va fi nevoie, marţi, 12 aprilie, se va disputa meciul patru, tot la Arad. Meciul decisiv, dacă va fi nevoie, se va juca vineri, 15 aprilie, la Satu Mare.

În acest sezon, CSM Satu Mare a câștigat de trei ori în fața arădencelor, o dată în campionat și o dublă victorie în Cupa României, în timp ce FCC Baschet UAV Arad a câștigat meciul de pe propriul teren din sezonul regular.

CSM Satu Mare și FCC Baschet UAV Arad se întâlnesc pentru a patra oară în semifinalele Ligii Naționale de Baschet. În anul 2012 sătmărencele s-au impus cu 2-1, în 2013 au câștigat arădencele, tot cu 2-1, iar anul trecut CSM a câștigat cu 3-0 semifinala cu FCC Baschet UAV Arad.

În cealaltă semifinală se vor întâlni Sepsi SIC Sfântu Gheorghe şi Phoenix CSU Simona Halep Constanța.

Declarațiile antrenorului Migule Lopez și a jucătoarelor Sparkle Taylor și Miljana Dzombeta

”Unul dintre lucrurile importante pentru echipa noastră este că avem avantajul terenului propriu, lucru care este cu adevărat important pentru că fanii noștri sunt al șaselea jucător și avem nevoie de toți pentru a ne ajuta să câștigăm această semifinală grea.

Aradul are o echipă bună, cu jucătoare experimentate și determinate, vine cu un nou antrenor, dar care a fost și anul trecut acolo, așa că știe perfect echipa, clubul și competiția.

Primul meci va fi un joc greu, tipul de meci pe care fanii vor să-l vadă și pe care sperăm să-l jucăm cu sala plină. Jucătoarele noastre știu cât de important este acest meci și vor da totul pentru a câștiga acest joc”, a declarat antrenorul Miguel Lopez.

“Faptul că am ajuns în semifinale, cred că este o mare oportunitate pentru noi, muncim din greu tot sezonul pentru astfel de momente. Cred că trebuie să fim extrem de concentrați de la început. 

Cel mai important lucru este că trebuie să fim uniți în orice moment, indiferent ce se întâmplă pe teren sau în afara lui. Va fi foarte important să aducem/punem multă energie și agresivitate la/în fiecare meci jucat. 

Suntem în playoff, așa că fiecare echipă va da 100%, este foarte important să rămânem uniți, să ne ajutăm reciproc, să ne încurajăm, să avem încredere, să jucăm fiecare meci cu toată forța și să avem o prestație bună, în special în apărare și la recuperare”, a transmis Sparkle Taylor.

“Primele două meciuri vor fi foarte importante. Am muncit din greu în timpul sezonului pentru a putea obține avantajul terenului propriu, iar acum trebuie să îl apărăm. Aradul este o echipă pe care o cunoaștem bine și suntem siguri că vor juca foarte bine. 

Dar noi suntem încrezători și cred că vom avea o prestație bună. Îi invit pe toți fanii noștri să vină să ne susțină, sprijinul vostru ar însemna foarte mult pentru noi. Vă mulțumim!”, a transmis Miljana Dzombeta.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii