Baschet | Duelul dintre Sepsi și CSM Satu Mare, amânat

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Derby-ul Ligii Naționale de Baschet Feminin dintre Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CSM Satu Mare a fost amânat după ce antrenorii echipei sătmărene și cinci jucătoare au fost testați pozitiv în cursul zilei de azi. 

Derby-ul etapei a 15-a era programat să se dispute sâmbătă seară, de la ora 19:00, în Sepsi Arena. De altfel, este al doilea joc din cadrul etapei a XV-a amânat, după ce și duelul dintre CSM Târgoviște și AC Triumf Botoșani a fost amânat.
Conform protocolului Medical al Federației Române de Baschet, toți participanții la jocurile oficiale din LNB și CR trebuie să efectueze obligatoriu teste antigen rapide cu maxim 48 de ore înainte de ora de începere a meciului.
- ”După efectuarea testelor antigen rapide de către un cadru medical autorizat sau de către medicul echipei, ofițerul responsabil COVID-19 al echipei va transmite prin e-mail la FRB un tabel în care vor fi menționate numele tuturor participanților și rezultatele. Tabelul va fi semnat de ofițerul responsabil Covid-19, dar și de cadrul medical autorizat care a efectuat testările (sau, după caz, de către medicul echipei). Tabelul respectiv va fi prezentat și comisarului FRB nominalizat la jocul oficial.
- În cazul în care se constată un caz pozitiv în randul participanților, se informează DSP locală iar persoana respectivă este izolată imediat până la efectuarea RT-PCR. Dacă și la RT-PCR rezultatul este pozitiv, atunci se urmează dispozițiile DSP în cazul persoanei cu rezultat pozitiv iar dacă restul participanților nu sunt considerați contacți direcți, aceștia își continuă activitatea sportivă, având rezultat negativ.
- Dacă la testarea rapidă antigen apar cel puțin trei cazuri pozitive în rândul sportivilor, atunci meciul va fi reprogramat pentru o dată ulterioară, cu respectarea L16 de la data programării meciului respectiv”

 

Program LNBF, etapa 15:

Sâmbătă, 15 ianuarie:
FCC Baschet UAV Arad - CS Rapid București (ora 12:00)
CSM Alexandria - KSE Târgu Secuiesc (ora 16:30)
Olimpia CSU Brașov - BC Sirius Târgu Mureș (ora 17:30)
Agronomia București - Academia Phoenix CSU Simona Halep Constanța (ora 18:00)
Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe - CSM Satu Mare (amânat)
CSM Târgoviște - Triumf Botoșani (amânat)
Universitatea Cluj stă.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
StiriSM

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii