Banner blato Livrare

Baschet | Luca Năstruț a plecat cu U-BT Cluj-Napoca la Adidas Next Generation Tournament

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Sătmăreanul Luca Năstruț, legitimat la CSM LPS Bihorul Oradea, va participa cu echipa U-BT Cluj-Napoca la Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament Qualifier, eveniment programat a se desfășura în Arena FMP de lângă Belgrad.

Euroleague Adidas Next Generation Tournament este cea mai importantă competiție rezervată academiilor de baschet din Europa. În actualul sezon, U-BT va lua parte în premieră la această întrecere.  

Baschetbaliștii U18 de la U-BT vor da piept la finalul săptămânii cu Steaua Roșie Belgrad, Partizan Niș Belgrad și Maccabi Tel Aviv, în grupa A. În cealaltă grupă vor fi Cedevita Olimpija Ljubljana, Buducnost Voli Podgorica, Lokomotiv Kuban Krasnodar și Mega Soccerbet Belgrad. Partidele vor avea loc în perioada 26-28 martie.

La turneu, U-BT va participa cu jucătorii născuți în anul 2003 sau mai tineri. Gruparea clujeană este condusă de Milorad Perovic, care va fi ajutat de Horia Pascu. Din punct de vedere al lotului, clujenii vor miza pe baschetbaliștii care se regăsesc și în echipa de seniori: Ștefan Grasu, Dragoș Lungu sau David Lăpuște. În plus, U-BT a realizat un parteneriat cu CSM CSU Oradea. Drept urmare, Vlad Marinău, Luca Năstruț și Marian Schmidt, sportivi legitimați la Oradea, se vor afla în efectivul alb-negrilor pentru meciurile din Euroligă. Parteneriate asemănătoare sunt realizate la majoritatea cluburilor europene, iar o colaborare de acest gen, între două centre baschetbalistice din țară, nu poate decât să ofere un sprijin pentru sportul cu mingea la coș din România. 

Programul competiției:

Vineri, 26 martie:

10:00 – Steaua Roșie Belgrad vs U-BT Cluj-Napoca

20:00 – U-BT Cluj-Napoca vs Partizan Belgrad 

Sâmbătă, 27 martie:

14:00 - Maccabi Tel Aviv vs U-BT Cluj-Napoca 

În funcție de clasament, jocurile vor continua duminică. Tot atunci sunt programate și concursuri de trei puncte și slam-dunk. 

 

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
StiriSM

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii