Banner blato Livrare
Baschet | Luca Năstruț va participa cu U-BT Cluj-Napoca la Adidas Next Generation Tournament Foto: CSM Oradea

Baschet | Luca Năstruț va participa cu U-BT Cluj-Napoca la Adidas Next Generation Tournament

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Sătmăreanul Luca Năstruț, legitimat la CSM LPS Bihorul Oradea, va participa cu echipa U-BT Cluj-Napoca la Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament Qualifier, eveniment programat a se desfășura în Arena FMP de lângă Belgrad în perioada 19-21 februarie 2021.

Pentru acest turneu, alături de Luca vor îmbrăca tricoul celor de la ”U” încă doi colegi de la CSM LPS Bihorul Oradea: Vlad Marinău și Marian Schmidt. De altfel, Năstruț și Marinău fac parte din lotul echipei de seniori CSM CSU Oradea. 

”Părțile au convenit că un astfel de acord este în beneficiul baschetului românesc și implicit al tinerilor jucători legitimați la CSM LPS Bihorul Oradea. Beneficiile unei experiențe de această natură pot fi de mare utilitate tuturor părților implicate, iar oportunitatea de a juca la acest nivel nu trebuia ratată atunci când ea se ivește. Pe această cale, clubul nostru transmite felicitări lui U-BT Cluj-Napoca pentru participarea la această competiție, una în care sportivii legitimați la CSM Oradea ar putea juca dacă toate condițiile existente în contextul actual vor permite acest lucru”, au declarat conducătorii clubului bihorean.

Cei trei baschetbaliști se vor alătura sportivilor legitimați la U-BT Cluj-Napoca pentru o perioadă de pregătire, urmând să se deplaseze alături de aceștia și să joace la redutabilul turneu internațional organizat de compania ce păstorește Euroliga masculină, dar destinat juniorilor (categoria U18, sportivi născuți după 1 ianuarie 2003). U-BT Cluj-Napoca va fi condusă la acest eveniment de Milorad Perovic și Horia Pascu. 

Luca Năstruț s-a născut la Satu Mare, unde a descoperit jocul de baschet, pe care inclusiv mama sa l-a practicat. Luca a făcut inițierea și primii ani de juniorat alături de LPS CSȘ Satu Mare. El s-a alăturat lui LPS Bihorul CSM Oradea în urmă cu câțiva ani și a făcut parte din echipa care a cucerit argintul național în 2019 la categoria U18. Jucător de poziția 2, Luca a participat la Campionatul European U16 masculin – Divizia B din vara anului 2019.

La turneul programat a se desfășura în perioada 21-23 februarie vor participa următoarele echipe: Partizan NIS Belgrad, Crvena Zvezda mts (Steaua Roșie) Belgrad, Mega SoccerBet Belgrad (toate din Serbia), Buducnost VOLI Podgorica (Muntenegru), Cedevita Olimpija Ljubljana (Slovenia), Lokomotiv Kuban Krasnodar (Rusia), respectiv Maccabi Tel-Aviv (Israel).

Echipele au fost repartizate în două grupe. Iată programul formației clujene:

Vineri (19 februarie 2021):

Ora 10:00 – Steaua Roșie Belgrad vs U-BT Cluj-Napoca

Ora 20:00 – U-BT Cluj-Napoca vs Partizan Belgrad

Sâmbătă (20 februarie 2021):

Ora 14:00 – Maccabi Tel Aviv vs U-BT Cluj-Napoca

Duminică, 21 februarie 2021, se va desfășura jocul de clasament.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
StiriSM

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii