Imprimă această pagină

Baschet | A fost stabilit sistemul si calendarul competitional pentru Liga Națională de Baschet Feminin

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În cadrul ședinței Consiliului Director al Federației Române de Baschet, desfășurată în regim de videoconferință, s-a aprobat sistemul și calendarul competitional pentru Liga Națională de Baaschet Feminin și Cupa României.          

Sezonul 2020/2021 va începe cu un turneu din cadrul Cupei României, la finalul lunii octombrie, iar sezonul regular al LNBF va începe în luna noiembrie.

Astfel, în LNBF, sezonul 2020/2021, s-au inscris 11 echipe care vor fi împărțite pe două grupe, conform clasamentului din sezonul 2019-2020, astfel:

  • Grupa A: ACS Sepsi Sic Sf Gheorghe, FCC Baschet Arad, CS Universitatea Cluj, Phoenix CSU Constanta, CS Rapid Bucuresti, CSU Rookies Oradea;
  • Grupa B: CSM Satu Mare, CSTB Olimpia CSU Brasov, ACS KSE Tg. Secuiesc, CSM Alexandria, CS Agronomia;

Faza 1: se joaca in grupa, fiecare cu fiecare, tur-retur, si se face clasamentul; conform Ordinului comun MTS+MS actual, se vor juca turnee de 3-5 etape conform tabelei Berger; daca calendarul international al LN va permite, un turneu va fi in noiembrie si celalalt, de 5 etape, in decembrie 2020;

Faza 2: se formeaza doua grupe: primele 3 echipe din fiecare grupa din faza 1 vor forma grupa 1-6 iar celelalte grupa 7-11; se joaca fiecare cu fiecare, tur/retur, etape daca se va permite;

Faza 3: in functie de evolutia pandemiei, se va juca sub forma de play-off sau pe grupe 1-4, 5-8, 9-11 (sistem 2 turnee de 3 zile, tur/retur, sau, mai rapid sistem F4); LNBF se va termina la sfarsitul lunii aprilie sau inceputul lunii mai.

În sezonul 2020/2021 al Cupei României se va joaca un tur sub forma de turneu (turneulde 3 zile se va desfasura in perioada 27-29 octombrie) după care se va juca Final 4-ul. În acest sezon s-au inscris 7 echipe iar Sepsi Sic Sf. Gheorghe joaca in calificari ELW si nu joaca primul tur; celelalte 6 echipe, in urma tragerii la sorti cu capi de serie, vor forma:

  • Grupa A: CSM Satu Mare, CS Agronomia, ACS KSE Tg Secuiesc;
  • Grupa B: FCC Baschet Arad, CSTBv Olimpia CSU Brasov, Phoenix CSU Constanta;

Echipele de pe locul 1 din fiecare grupa + 1 lucky team, stabilit prin tragere la sorti dintre echipele de pe locul 2 + Sepsi Sf. Gheorghe vor juca in Final 4, in februarie/martie 2021.    

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
StiriSM

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii