Baner Deschis

Baschet | Clubul Sepsi SIC Sf. Gheorghe, nemulțumit că nu s-a decernat titlul de campioană

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Conducerea clubului Sepsi SIC Sf. Gheorghe s-a arătat nemulțumită de faptul că nu s-a decernat titlul de campioană, după ce Consiliul Director al FR Baschet a înghețat actualul sezon la baschet feminin.

  • ”Acceptăm decizia Federației Române de Baschet, dar ne este de neînțeles de ce au ținut o conferință video de câteva ore, mai ales după ce cluburile au votat 10/3 în favoarea acordării titlului de campioană a LNBF. Având în vedere acest lucru, Federația Română de Baschet a luat în cele din urmă decizia de a anula sezonul competițional 2019/2020 fără acordarea titlului de campioană. Trebuie menționat că FIBA a sugerat deja de la începutul pandemiei că dacă sezonul regulat a fost finalizat, se poate acorda titlul.
  • În cazul nostru, sezonul regulat din LNBF s-a încheiat, playoff-urile ar fi trebuit să înceapă exact atunci când competiţia a fost întreruptă din cauza pandemiei, așa că, cu cele 21 de victorii și o singură înfrângere, nu ar fi fost o idee deloc deplasată a FRB dacă echipa noastră ar fi fost numită campioană.
  • În campionatele din Polonia, Suedia, Serbia, Germania și Belgia, fiind finalizat sezonul regulat la momentul suspendării sezonului competițional, s-a decernat titlul de campioană. În alte țări, s-a luat o decizie logică, dar la noi totul funcționează altfel. Decizia FRB nu periclitează prezența noastră în EuroCup, deoarece suntem încă echipa de baschet feminin numărul unu din România”, au transmis oficialii celor de la SEPSI.

De altfel, tot astăzi, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, căpitanului echipei covăsnene, Annemarie Godri Părău, s-a arătat nemulțumită de hotărârea Consiliului Director al FR Baschet:

  • ”NU A FOST O DECIZIE CORECTA. Campionatul nostru este total diferit de cel al baietilor, trebuia tratat diferit.
  • Faptul ca am terminat sezonul regulat,tur si retur,am avut 13 victorii si o singura infrangere iar echipele de pe locul 2 si 3 au terminat cu 10 victorii si 3 infrangeri, respectiv 9 victorii si 5 infrangeri...meritam sa fim declarate CAMPIOANE. Nu sunt genul de jucatoare sa imi scriu pe fb nemultumirile dar de aceasta data chiar nu mi se pare corecta decizia federatiei romane de baschet”

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
StiriSM

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii