Banner blato Livrare
Baschet | CSM Satu Mare, prima victorie în Liga Europei Centrale Foto: Facebook/CSM Satu Mare

Baschet | CSM Satu Mare, prima victorie în Liga Europei Centrale

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Baschetbalistele de la CSM Satu Mare au obținut aseară, în Belgia, prima victorie din Liga Europei Centrale (CEWL), însă rămâne pe ultimul loc în clasamentul grupei B a CEWL.

Sătmărencele s-au impus la o diferență 23 puncte în fața celor de la Spirou Ladies Charleroi (68-45), pe sferturi 12-16, 12-9, 13-24, 8-19. CSM Satu Mare a pierdut primele două jocuri din cadrul Ligii Europei Centrale, încasând peste 100 puncte de la Žabiny Brno, în primul meci din CEWL (105-65) și a pierdut la limită, 71-70, jocul doi din CEWL, cu SBŠ Ostrava.

Gazdele au început partida cu Krystel Ballau, Jacobine Klerx, Sarah Quiaco, Johanna Prytz și Sofie Hendrickx, iar CSM Satu Mare a început cu Alina Podar, Andrea Olah (Orosz), Bernice Mosby, Maja Miljkovic și Brittany Denson.

Bernice Mosby a fost coșghetera partidei cu 18 puncte + 6 recuperări, Andrea Olah (Orosz) a marcat 17 puncte, iar Iulia Gladkova a reușit să înscrie 13 puncte. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Podar 7 puncte, Miljkovic 6 puncte (6 recuperări, 7 assist-uri), Huțanu 5 puncte (5 assist-uri) și Stoiedin 2 puncte. Au mai jucat Denson și Popescu. De la gazde s-a remarcat Sofie Hendrickx, cu 15 puncte + 10 recuperări.

În celălalt meci al zilei, disputat în grupa B din CEWL, Zabiny Brno s-a impus cu 88-72 pe terenul lui Pharmaserv Marburg. Formația din Brno rămâne singura neînvinsă din această grupă, fiind lider cu 8 puncte (4 victorii/0 înfrângeri). Urmează trei echipe cu câte 5 puncte: Pharmaserv Marburg (2/1), SBS Ostrava (1/3) și Spirou Ladies Charleroi (1/3). CSM Satu Mare este pe ultimul loc, cu 4 puncte (1/2).

Sâmbătă, de la 18:00, CSM Satu Mare va juca în Sala LPS ”Ecaterina Both” din Satu Mare cu CSU Rookies Oradea. Meciul va conta pentru etapa a VII-a din Grupa Vest a LNBF. Miercuri, 11 decembrie, sătmărencele vor juca primul meci din CEWL pe teren propriu, cu Zabiny Brno, următoarele două jocuri europene urmând să le dispute în deplasare, ambele cu Pharmaserv Marburg, în 7 și 8 ianuarie.

Clasament Liga Europei Centrale (CEWL), Grupa B:

1. Basket Žabiny Brno (4/0) 8 puncte

2. BC Pharmaserv Marburg (2/1) 5p

3. SBŠ Ostrava (1/3) 5p

4. Spirou Ladies Charleroi (1/3) 5p

5. CSM Satu Mare (1/2) 4p

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii