Imprimă această pagină

Baschet | A început Liga Națională de Baschet Feminin - sezonul 2019/2020

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Aseară, la Sf. Gheorghe și București s-au disputat primele meciuri din grupa EST a Ligii Naționale de Baschet Feminin, sezonul 2019-2020, campioana en-titre ACS Sepsi SIC a primit vizita echipei CSTB Olimpia CSU Brașov, iar Agronomia a jucat contra celor de la Rapid București.

Cele doua partide au marcat debutul competițional al întrecerii interne din baschetul feminin, LNBF avand la start în faza inaugurala 13 echipe, împărțite în două grupe geografice.

GRUPA EST: ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, CSTB Olimpia CSU Brașov, CSM Târgoviște, CSM Alexandria, Phoenix Știința Constanța, Agronomia București, Rapid București;

GRUPA VEST: CSM Satu Mare, FCC ICIM CSB Arad, Universitatea Cluj-Napoca, ACS KSE Tg. Secuiesc, CSU CSM Oradea, BC Sirius Tg. Mureș;

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a impus cu 76-43 în fața Olimpiei CSU Brașov, în prima etapă din grupa Est a Ligii Naționale de Baschet Feminin, iar Agronomia București s-a impus la o diferență de 22 puncte (79 - 57) în fața echipei Rapid București. Tot ieri trebuia să se dispute și duleul dintre CSM Alexandria și CSM Târgoviște, însă meciul a fost reprogramat pentru data de 7 noiembrie.

Primele meciuri din Seria VEST, din care face parte și CSM Satu Mare, sunt programate miercuri, 9 octombrie, sătmărencele urmând să debuteze în noua ediție a LNBF, joi, 10 octombrie, acasă, cu FCC ICIM CSB Arad.

Sistemul competițional din sezonul 2029/2020 are două faze ale sezonului regulat + play-off. În prima fază a campionatului se dispută meciurile din grupele regionale, Est (cu 7 echipe) și Vest (cu 6), primele trei clasate din cele două grupe se vor califica în grupa A, în faza a doua, unde se pornește cu punctele din duelurile directe între echipele calificate. Celelalte formații vor juca în grupa B, unde ultimul loc din grupa Est va primi 0 puncte.

Cele 6 echipe calificate în grupa A vor juca în play-off. Primele două la finalul fazei a doua a sezonului regulat intră direct în semifinale. În primul tur de play-off vor fi dueluri între locurile 4 și 5, respectiv 3 și 6, pentru accederea în penultimul act. Se joacă în sistemul 3 din 5 partide. Echipele din grupa B vor juca pentru clasament, în sistemul 2 din 3 meciuri. Tot 2/3 va fi și la finala mică și la meciurile pentru locurile 5-8.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii