Baschet | CSM Satu Mare a câștigat și returul cu CSM Târgoviște și s-a calificat în Final 4-ul Cupei României Foto: Sportul Sătmărean

Baschet | CSM Satu Mare a câștigat și returul cu CSM Târgoviște și s-a calificat în Final 4-ul Cupei României

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Baschetbalistele de la CSM Satu Mare au câștigat în această după-amiază, fără probleme, și returul cu CSM Târgoviște din sferturile de finală ale Cupei României, scor 74-45 și s-au calificat la turneul final.

Având în vedere că jocul tur, de la Târgoviște, a fost câștigat de sătmărence la o diferență de 46 puncte (82-36), astăzi, antrenorul Maikel Lopez a încercat diferite scheme și formule de joc, trimițând pe parchet toate cele 12 jucătoare trecute pe foaia de joc, nouă dintre ele reușind să și marcheze. Pentru echipa din Târgoviște au evoluat doar jucătoare tinere și foarte tinere, două dintre cele zece jucătoare care jucat astăzi aveau peste 23 ani, Stoienescu, Coker, Poole și Toma fiind lăsate acasă pentru a fi apte sâmbătă în derby-ul pentru locul trei cu Olimpia Brașov.

Jocul de azi a fost la discreția CSM-ului sătmărean, oaspetele conducând o singură dată, în debutul jocului, 2-0, după care echipa pregătită de Maikel Lopez a condus pe tot parcursul jocului câștigând primele trei sferturi 19-6, 28-15, 18-10, sfertul patru fiind adjudecat de târgoviștence la o diferență de cinci puncte, 14-9. 

Brittany Denson a fost din nou cea mai bună marcatoare a meciului, cu cele 23 puncte marcate+10 recuperări și 5 capace, Amukamara a marcat 12 puncte, Mandache și Huțanu au reușit câte 8 puncte, iar Baltic a  înscris 6 puncte. Pentru CSM Târgoviște cele mai multe puncte au fost marcate de Alina Chivu - 9 puncte, Kilin a reușit 8 puncte, iar Vaida a înscris șapte puncte și a reușit 10 recuperări.

Deși meciul în sine nu a pus probleme arbitrilor, cei trei oficiali au reușit să-i enerveze pe ambii antrenori, astfel că pe tot parcursul meciului au fost discuții și proteste cu privire la deciziile luate de arbitri...

Meciul de azi din Sala Sporturilor din Târgoviște a fost a șasea întâlnire dintre cele două CSM-uri în acest sezon competițional. În prima parte a sezonului, sătmărencele au câștigat ambele jocuri, 60-57, la Târgoviște, respectiv 76-62, la Satu Mare, însă în partea a doua sezonului 2018/2019, cele două echipe și-au împărțit victoriile, târgoviștencele au câștigat acasă 78-74, iar sătmărencele s-au impus la Satu Mare cu scorul de 82-41.

În urma victoriei de azi, CSM Satu Mare este prima echipă calificată la Final 4-ul Cupei României, ce se va desfășura în weekend-ul 30-31 martie, celelalte trei sferturi de finală se vor juca mâine seară.

Pentru CSM Satu Mare urmează deplasarea de sâmbătă, de la Cluj, iar pe 16 martie vor juca în deplasare la Arad, cu FCC ICIM.

Cupa României | CSM Satu Mare 74-45 CSM Târgoviște (19-6, 28-15, 18-10, 14-9)

Sala: Ecaterina Both (Satu Mare);

Arbitri: Octavian Goina (Oradea), Ioan Moraru (Cluj-Napoca), Tiberiu Şerbulea (Cluj-Napoca);

CSM Satu Mare: Denson 23 puncte (10 recuperări), Amukamara 12 puncte, Mandache 8 puncte, Huțanu 8 puncte, Baltic 6 puncte, Olah (Orosz) 5 puncte, Uiuiu 5 puncte, Tavic 5 puncte, Lloyd 2 puncte, Kadar, Lazăr (Pop), Adina Pop;

Antrenor: Maikel Lopez; 

CSM Târgoviște: Chivu 9 puncte, Kilin 8 puncte, Vaida 7 puncte, Catinean 7 puncte, Neagu 5 puncte, Tănase 3 puncte, Popescu 2 puncte, Ghiță 2 puncte, Vati 2 puncte, Cristea;

Antrenor: C. Tănase. 

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii