Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Baschet 3x3 | CSM Satu Mare a câștigat turneul 5 din Cupa României Foto: Facebook/3x3 Romania

Baschet 3x3 | CSM Satu Mare a câștigat turneul 5 din Cupa României

Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Echipa de baschet 3x3 de la CSM Satu Mare, formată din Alexandra Uiuiu, Anamaria Kadar, Andreea Lazăr și Adina Pop, s-a impus în al cincilea turneu din ”Cupa României 3x3, ediția 2018-2019”, după ce a câștigat final disputată în compania echipei CSM Târgoviște, cu scorul de 21-16.

CSM Satu Mare a câștigat și turneul 3 al competiției, celelalte trei turnee fiind câștigate de echipa Phoenix Constanța. 

La turneul 5, care s-a desfășurat în Arena de Baschet din București, CSM Satu Mare a obținut victorii pe linie. Sătmărencele au câștigat ambele jocuri din Grupa C, 14-12 cu Rapid București, respectiv 18-12 cu CSM Târgoviște, a trecut în sferturi de CSU Oradea, cu scorul de 17-12, iar în semifinale a învins FCCICIM Arad, cu scorul de 14-10. În marea finală sătmărencele s-au reîntâlnit cu CSM Târgoviște și, la fel ca în grupă, le-au învins (21-16) și au câștigat turneul.

Duminică, tot la Arena de Baschet se dispută turneul 6 din ”Cupa României 3x3”, CSM Satu Mare fiind repartizată în Grupa A, alături de Olimpia CSU Brașov și CSU Oradea.

Conform criteriilor FIBA, fiecare echipa participanta in Cupa Romaniei 3x3 va fi formata din 4 sportive cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, cerinta obligatorie pentru ca turneele sa puncteze integral in topul mondial pe natiuni. În afara celor 6 turnee prinse in calendarul acestui an, mai sunt programate sa se dispute alte 4 turnee in februarie 2019, iar Turneul Semifinal si Turneul Final se vor desfasura in finalul lunii mai din anul viitor (25 si 26 mai 2019).

A doua editie a Ligii Nationale de Baschet 3x3, feminin, va avea loc in vara anului viitor, in perioada 01 iunie – 04 august 2019, si va fi organizata de FRB si 3x3 Romania, in colaborare cu partenerii de la Sport Arena. Programul competitional al LNB 3x3, feminin, editia 2019, cuprinde 10 turnee, cu mentiunea ca Turneul Final al LNB 3x3 va avea loc in perioada 3-4 august 2019.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii