Baschet | Spaniolul Maikel Lopez este noul antrenor al echipei CSM Satu Mare. Octavian Boian, secund Foto: www.canarias7.es

Baschet | Spaniolul Maikel Lopez este noul antrenor al echipei CSM Satu Mare. Octavian Boian, secund

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Rezultatele slabe înregistrate în prima parte a sezonului 2018/2019 a Ligii naționale de baschet feminin (trei victorii şi două înfrângeri) de baschetbalistele de la CSM Satu Mare au produs nemulțumiri și totodată schimbări pe banca tehnică a echipei. 

Prima decizie luată de conducerea clubului a fost despărțirea de Marius Dobă, locul acestuia fiind luat de secundul Octavian Boian, care, în calitatea de principal, nu s-a descurcat prea bine, înfrângerea umilitoare suferită în deplasare la ACS Sepsi SIC Sfantu Gheorghe fiind elocventă cu privire la nivelul său din acest moment...

Astfel, profitând de perioada de pauză din ultimele săptămâni, conducerea clubului a căutat un antrenor pe măsura pretențiilor și astăzi, printr-o posatre pe Facebook, cum altfel..., au anunțat că ”după mai multe negocieri și căutări s-a ajuns la varianta MAIKEL LOPEZ, un antrenor spaniol cu rezultate deosebite în primele ligi din Spania, Finlanda și Ungaria”. 

Spaniolul Maikel Lopez ( 46 ani) va antrena pentru prima dată în România (din nou un experiment, după ce la clubul sătmărean au fost inițiați în postura de ”principali” Dobă și Boian) și va fi ajutat de Octavian Boian din postura de antrenor secund și de Arnold Anzik, care rămâne preparatorul fizic al echipei.

Noul antrenor al echipei va debuta pe banca CSM-ului peste o săptămână, miercuri, 28 noiembrie, în meciul de pe teren propriu cu Olimpia Brașov.

”Cariera lui se leagă de echipele Gran Canaria și DVTK Miskolc.

Din 2002 până în 2008 a fost antrenor la Gran Canaria , echipă cu care avut rezultate excelente atât în prima ligă din Spania cât și în FIBA Europe Cup. Încă din primul sezon ca principal a ajuns cu echipa în semifinalele Cupei Spaniei și în 16 imile FIBA CUP.

Din 2009 pâna în 2011 a devenit antrenorul prinicipal al echipei masculine Torpan Pojat din Finlanda, cu care a ajuns in finala Ligii si a Cupei Finlandei.

În 2011 s-a intors la Gran Canaria, a terminat campionatul pe locul 6, si a ajuns până in sferturile FIBA EUROPE CUP

În 2013, Islas Canarias au avut parte de un sezon uimitor, pe care l-a terminat pe locul 2, la egalitate cu Rivas Ecopolis.

În decembrie 2013, a acceptat o oferta celor de la DVTK Miskolc si a terminat pe primul loc în sezonul regulat în prima ligă feminină din Ungaria. Cu o echipa care era pe locul 7 în momentul în care a preluat-o. Dupa acest sezon a mai semnat pe 3 ani cu Miskolc iar în 2014 a dus echipa in finala Cupei si a Ligii din Ungaria. In 2015 a castigat Cupa Ungariei cu DVTK Miskolc si a avut operformanță remarcabilă in FIBA CUP.Echipa a obținut 10 victorii din 10 pana in sferturile de finala, cand a fost elimitat de Basket Landes.

In 2017 a semnat din nou cu Gran Canaria. Iar din aceasta săptamana va antrena pentru prima oara in Romania, la CSM SATU MARE. Bun venit Maikel Lopez!”, este mesajul clubului CSM Satu Mare. 

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii