Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Baschet | CSM Satu Mare a obținut o victorie chinuită pe terenul ultimei clasate Foto: Sportul Sătmărean

Baschet | CSM Satu Mare a obținut o victorie chinuită pe terenul ultimei clasate

Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Baschetbalistele de la CSM Satu Mare au obținut în această după-amiază în Sala Sporturilor din Târgoviște o victorie chinuită în fața ultimei clasate din Liga națională de baschet feminin, CSM Târgoviște.

Deși porneau ca favorite certe, la fel ca în celelalte jocuri ale sezonului :) pe parchetul din Târgoviște nu s-a văzut diferența de valoare dintre cele două echipe, victoria ”sătmărencelor” venind în ultimele 30 secunde ale meciului după câteva greșeli mari ale gazdelor.

Octavian Boian a început meciul de azi cu Kadar, Mandache, Tavic, Denson și Amukamara, în timp ce pentru gazde, Cătălin Tănase a trimis pe parchet în primul sfert cinci românce: Popescu, Toma, Chivu, Irimia și Stoenescu. Primul sfert a fost dominat de CSM Satu Mare, care a avut un run de 13 puncte și la prima pauză s-a intrat cu un avantaj de zece puncte în favoarea sătmărencelor, însă în sfertul doi fetele pregătite de Boian au avut o perioadă de aproape șapte minute fără punct marcat, gazdele au profitat și la pauza mare au intrat în avantaj cu trei puncte, 27-24. 

În sfertul trei cele două echipe au marcat cele mai multe puncte, gazdele reușind să înscrie 25 puncte și au condus în permanență, în timp ce ”sătmărencele” au marcat 16 și au primit un tehnic la bancă, ultima pauză găsindu-le pe jucătoarele din Târgoviște cu un avantaj de 12 puncte, 52-40.

Ultimul sfert a fost foarte disputat, CSM Satu Mare a profitat de primele trei minute fără punct marcat de gazde și s-a apropiat la cinci puncte (52-47), după care încet, încet au ajuns la o posesie, 54-52 și 56-54, iar în ultimul minut de joc s-a intrat la egalitate, 57-57. Gazdele au avut posesia, Toma s-a grăbit și a pasat direct la Mandache care a plecat pe contră, Denson a fost faultată sub coș, a transformat ambele libere și Satu Mare a trecut în avantaj, 59-57. Până la final gazdele nu au reușit să mai înscrie, Amukamara a transformat una dintre cele două libere, iar aruncarea din propriul teren încercată de Coker a fost departe de panou și CSM Satu Mare a obținut prima victorie din deplasare în acest sezon, 60-57. 

La finalul meciului banca sătmăreană s-a bucurat de parcă a câștigat titlul național, uitând că a obținut o victorie norocoasă în fața ”lanternei roșii” a grupei valorice A, echipă ce în sezonul trecut a evoluat în Liga I...

Etapa următoare, CSM Satu Mare va juca în deplasare la campioana ACS Sepsi SIC Sf Gheorghe.

LNBF | Etapa 4 | CSM Târgoviște 57 - 60 CSM Satu Mare (8 - 18; 19 - 6; 25 - 16; 5 - 20)

Sala: Sporturilor Târgoviște;

Spectatori: 1200;

Arbitri: Bedir Sefer, Andrei Raileanu, Claudia Patricia Telcian;

Comisar: Alina Moanta;

CSM Târgoviște: Stoenescu 18 puncte, Poole 11 puncte, Irimia 8 puncte, Toma 6 puncte, Chivu 5 puncte, Kilin 5 puncte, Coker 4 puncte, Popescu, Ghita, Catinean, Vaida;

Antrenor: C. Tanase; 

CSM Satu Mare: Tavic 15 puncte, Denson 11 puncte, Amukamara 10 puncte, Lazăr (Pop) 7 puncte, Lloyd 6 puncte, Mandache 5 puncte, Baltic 4 puncte, Huțanu 2 puncte, Kadar, Olah (Orosz), Uiuiu;

Antrenor: Octavian Boian.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii