Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

NBA și FR Baschet lansează prima liga NBA jr. din România

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Federația Română de Baschet a anunțat lansarea primei ligi Jr. NBA în România. FRB a demarat un parteneriat cu NBA pentru înființarea unei ligi școlare pentru băieți și fete cu vârste de 10-11 ani.

Liga Jr. NBA Romania, organizata in parteneriat cu Banca Transilvania, va avea loc intre scolile primare din Cluj-Napoca, unde fiecare echipa va reprezenta una dintre cele 30 de echipe NBA si va primi tricouri personalizate ale formatiei NBA pentru jocurile lor.
Jr. NBA, programul global de baschet pentru tineri, baieti si fete, transmite abilitatile de baza, precum si valorile de baza ale jocului de baschet la nivel local, in efortul de a contribui la cresterea si imbunatatirea experientei baschetbalistice pentru tineri, antrenori si parinti. in sezonul 2017-2018, valorile si experienta NBA au ajuns la peste 26 de milioane de tineri in 71 de tari prin organizarea de tabere, clinicuri, concursuri, meciuri in cadrul ligilor si evenimente.

Dupa modelul NBA, echipele vor fi impartite in doua conferinte (Est si Vest) si sase divizii. Liga va avea loc in perioada octombrie-decembrie, cu primele opt echipe din fiecare conferinta calificate pentru Play-Off. Primele doua echipe din fiecare conferinta se vor intalni apoi in finalele ligii pentru a determina prima echipa campioana a Jr. NBA League Romania.

Folosind ca vector de promovare NBA, liga va incuraja, de asemenea, valorile Jr. NBA, dintre care amintim munca in echipa, respectul, determinarea si implicarea sociala cu ajutorul meciurilor din cadrul Jr. NBA League, a evenimentelor Jr. Draft si a finalelor ligii, precum si a clinicurilor Jr. NBA.
În data de 15 octombrie 2018, ora 16.30, la BTarena va avea loc evenimentul de deschidere al Jr. NBA League Cluj-Napoca 2018 - draft-ul Jr. NBA League, competitie organizata in premiera in Romania, cu sprijinul Asociatiei Judetene de Baschet Cluj.
Organizatorii evenimentului sunt NBA si Federatia Romana de Baschet, prin Asociatia Judeteana de Baschet Cluj, parteneri fiind Banca Transilvania, Primaria si Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca si Inspectoratul Scolar Judetean Cluj.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii