Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Hotărâre | Comisia de Competiții a FR Baschet a respins memoriul depus de CSM Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Astăzi, Comisia Competiții Legitimări Transferari și Omologări din cadrul Federației Române de Baschet a analizat ”memoriul” depus de conducerea CSM Satu Mare imediat după sfârșitul finalei Cupei României cu privire la înscrierea în foaia de arbitraj de către echipa ACS SEPSI SIC SF. GHEORGHE a unui număr mai mare decât cel prevăzut de regulamentele FRB de jucatoare străine.

Comisia a analizat protestul formulat de CSM Satu Mare, foaia de arbitraj întocmită la data de 25.02.2018, lista jucătorilor înregistrați la FRB de către echipa ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, întâmpinarea clubului ACS Sepsi SIC și declarația publică a manager-ului CSM Satu Mare, iar la final a hotărât cu unanimitate de voturi următoarele:
1. Respinge ca neîntemeiat protestul declarat de CSM SATU MARE de la finalul jocului din 25.02.2018 din finala Cupei Romaniei.
2. Mentine rezultatul jocului dintre ACS SEPSI SIC SF GHEORGHE si CSM SATU MARE din data de 25.02.2018, castigat de catre echipa ACS SEPSI Sic Sf GHEORGHE cu scorul de 62 – 48 si declara echipa ACS SEPSI SIC SF GHEORGHE castigatoare a Cupei Romaniei editia 2017 - 2018.

Redăm integral hotărârea Comisiei Competiții Legitimări Transferari și Omologări din cadrul Federației Române de Baschet:

 • ”Astazi, 06.03.2018, Comisia Competitii Legitimari Transferari si Omologari a Federatiei Romane de Baschet, legal constituita, s-a intrunit in prezenta urmatorilor membri:
  - VIOREL CONSTANTINESCU - Presedinte
  - VLAD GHIZDAREANU - Membru
  - AUREl OPREA – Membru,
  in vederea analizarii protestului formulat de catre CSM SATU MARE, in data de 25.02.2018, la finalul jocului cu ACS SEPSI SIC SF. GHEORGHE din finala Cupei Romaniei Feminin 2017-2018, cu privire la inscrierea in foaia de arbitraj de catre echipa ACS SEPSI SIC SF. GHEORGHE a unui numar mai mare decat cel prevazut de regulamentele FRB de jucatoare straine.
  CSM SATU MARE a achitat taxa in conformitate cu prevederile art 21.2 din RGOC si a depus in termen protestul.
  Prin protestul formulat, CSM SATU MARE a sustinut ca ACS SEPSI SIC SF. GHEORGHE nu a respectat, in meciul din data de 25.02.2018, prevederile pct. 4 lit. A din Regulamentul Specific al Cupei Romaniei 2017 - 2018, respectiv a inscris de foaia de arbitraj un numar mai mare de 3 jucatoare europene si a solicitat CCLTO urmatoarele:
  - admiterea protestului formulat;
  - omologarea jocului din data de 25.02.2018 din finala Cupei Romaniei cu scorul de 20-0 in favoarea echipei CSM SATU MARE prin forfait tehnic conform art 20.9 din RGOC pentru incalcarea pct 4 litera A din Regulamentul Specific al Cupei Romaniei 2017-2018.

Pentru judecarea protestului formulat de catre CSM SATU MARE, CCLTO a analizat urmatoarele documente:
- Protestul inaintat de catre CSM SATU MARE;
- Foaia de arbitraj intocmita la data de 25.02.2018;
- Lista jucatorilor inregistrati la FRB (formularul L20) de catre echipa ACS SEPSI SIC SF GHEORGHE
- Intampinarea clubului ACS SEPSI SIC SF GHEORGHE formulata impotriva protestului inaintat de catre CSM SATU MARE la finalul jocului din data de 25.02.2018
- Declaratia publica a dl Florin Muresan, manager CSM Satu Mare, din conferinta de presa din data de 27.02.2018 organizata la Satu Mare si publicata pe Total Baschet.ro (http://totalbaschet.ro/articol/Cazul-Memoriu-F8-F-Mure%C8%99an-Am-primit-telefoane-s%C4%83-retragem-echipa-de-pe-teren-Ei-a%C8%99a-au-procedat-la-Cluj-~58919);

Astfel, Comisia retine:
- ACS SEPSI SIC SF GHEORGHE s-a prezentat la partida cu CSM SATU MARE, din data de 25.02.2018, in finala Cupei Romaniei 2018, cu un numar de 12 sportive din care 6 jucatoare straine, astfel cum rezulta din foaia de arbitraj a partidei:
3 Adrienne Nicole Webb cetatenie USA
4 Nathalie Esie Marie Fontaine cetatenie SUEDIA
10 Danielle Evelyn Hamilton Carter cetatenie SUEDIA
11 Ruzica Dzankic cetatenie Croatia
12 Marina Kress cetatenie Belarus
15 Tyaunna Dominique Marshall cetatenie USA
- partida disputata intre ACS SEPSI SIC SF GHEORGHE si CSM SATU MARE, din data de 25.02.2018, a fost castigata de catre echipa ACS SEPSI SIC SF GHEORGHE cu scorul de 62-48 utilizand un numar de 6 sportive straine.
- in conformitate cu art 6.14 din RGOC “Un jucator strain este considerat acel jucator care nu detine legal cetatenia tarii federatiei care emite legitimatia / licenta de jucator”.
- in conformitate cu art 6.27. litera e din RGOC “Legitimatia/ licenta unui jucator va cuprinde:. Numele tarii a carui cetatenie (Codul IOC) o detine cel în cauza,

Comisia constata:
- din documentele prezentate si din foaia de arbitraj ca echipa ACS SEPSI SIC SF GHEORGHE a utilizat in jocul disputat in data de 25.02.2018, un numar maxim de 6 jucatoare straine in acord cu prevederile art 4A din RSCR 2018
Referitor la solicitarea echipei CSM SATU MARE de a se constata ca pe foaia de arbitraj au fost trecute 2 jucatoare non europene si 4 jucatoare europene, CCCLTO retine:
- Avand in vedere ca, normele FIBA EUROPA pentru competitiile europene limiteaza doar numarul de jucatori non europeni;
- Avand in vedere ca, in sedinta presedintilor din Liga Nationala de Baschet Feminin, din data de 28.02.2017, desfasurata la Tg Mures, s-a votat propunerea de a limita numarul jucatoarelor straine la 6 din care maxim 3 jucatoare non europene, prezentat prin exemplul maxim posibil (3 non europene si 3 europene), acest fapt neexcluzand situatia in care s-ar utiliza un numar mai mic de 3 jucatoare noneuropene si mai mare 3 de jucatoare europene, dar pastrandu-se numarul maximal de 6 jucatoare straine;
- Avand in vedere ca, in procesul verbal al sedintei, din data de 28.02.2017, din eroare nu au mai fost inserate si celelalte situatii posibile de utilizare a unui numar mai mic de jucatoare noneuropene si a unui numar mai mare de jucatoare europene, fara a incalca numarul maxim de 6 jucatoare straine;
- Avand in vedere ca, aceasta eroare a fost preluata atat in decizia BF din data de 16.03.2017 cat si in RSCN si RSCR 2017 – 2018;
- Avand in vedere declaratia publica din conferinta de presa, din data de 27.02.2018, a domnului Florin MURESAN, manager CSM SATU MARE, participant la sedinta presedintilor din data de 28.02.2017, de la Tg Mures, care confirma existenta erorii din cadrul documentelor mai sus amintite, raportata la situatia votata in cadrul sedintei presedintilor din Liga Nationala de Baschet Feminin, referitoare la limitarea a numarului de jucatoare straine la 6, din care maxim 3 jucatoare noneuropene.
Fata de toate acestea, CCLTO urmeaza a respinge protestul declarat de CSM SATU MARE cu privire la inscrierea in foaia de arbitraj de catre ACS SEPSI SIC SF GHEORGHE a unui numar mai mare decat cel prevazut de regulamentele FRB de jucatoare straine.
Pentru aceste motive
Comisia Competitii Legitimari Transferari si Omologari a Federatiei Romane de Baschet decide:
1. Respinge ca neintemeiat protestul declarat de CSM SATU MARE de la finalul jocului din 25.02.2018 din finala Cupei Romaniei.
2. Mentine rezultatul jocului dintre ACS SEPSI SIC SF GHEORGHE si CSM SATU MARE din data de 25.02.2018, castigat de catre echipa ACS SEPSI Sic Sf GHEORGHE cu scorul de 62 – 48 si declara echipa ACS SEPSI SIC SF GHEORGHE castigatoare a Cupei Romaniei editia 2017 - 2018.
Prezenta decizie a fost luata cu unanimitate de voturi.
Impotriva deciziei CCLTO in conformitate cu prevederile art 21.12 din RGOC se poate face apel in termen de 48 de ore de la pronuntare.”

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
StiriSM

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii