Imprimă această pagină
Baschet | Greu contra campioanelor. CSM Satu Mare, înfrângere categorică în fața echipei Sepsi SIC Sf. Gheorghe Foto: Sportul Sătmărean

Baschet | Greu contra campioanelor. CSM Satu Mare, înfrângere categorică în fața echipei Sepsi SIC Sf. Gheorghe

Evaluaţi acest articol
(18 voturi)
Derby-ul etapei a VIII-a din Liga Națională de baschet feminin s-a jucat în această seară în Sala LPS “Ecaterina Both” din Satu Mare, însă a rămas derby doar pe hârtie, campioanele en-titre reușind o victorie categorică în fața sătmărencelor.
Baschetbalistele de la Sepsi SIC Sf. Gheorghe au dominat toate cele patru sferturi, câștigând trei dintre ele (15-20, 16-20, 12-22), iar sfertul trei s-a încheiat la egalitate, 16-16.
Cu toate că ambele echipe erau neînvinse înaintea duelului direct, pe teren nu s-a văzut acest lucru, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe având o evoluție constant-bună pe toată durata meciului, în timp ce CSM Satu Mare a reușit să țină pasul cu Sepsi doar în prima parte a sfertului 1 și la începutul sfertului 3, în rest sătmărencele au ratat mult, au recuperat puține mingi și au pasat în mai multe rânduri afară sau la adversare.
Pentru sătmărence a fost cel mai slab meci din acest sezon al LNBF, fetele lui Dobă marcând astăzi cele mai puține puncte din aceste șapte etape (59) și au încasat cele mai multe puncte, 78.

Marius Dobă a început cu Green, Sfârlea, Solopova, Mandache (cpt.) și Baltic, în timp ce pentru Sepsi au intrat încă din primul minut Webb, Kress, Marshall, Godri-Părău și Neagu. Mandache a marcat primele puncte ale meciului, Godri-Părău a egalat la 2, iar după trei minute, CSM conducea cu 7-5, Mandache marcând toate punctele pentru sătmărence. Solopova a marcat pentru 9-5 și cam atât a fost Satu Mare la conducere, la finalul primului sfert Sepsi conducând cu cinci puncte, 20-15.
Pe parcursul sfertului doi, Sepsi a condus mai tot timpul la una-două posesii, CSM Satu Mare reușind să egaleze la 20, 22, 26 și 28, însă la pauza mare s-a intrat cu un avantaj de nouă puncte în dreptul campioanelor, 40-31.

După pauza mare, sătmărencele au avut o perioadă bună, reușitele lui Baltic, Mandache și Harrison reducând diferența pe tabelă la doar un punct, 41-42, însă antrenorul oaspetelor a cerut time-out și a rupt seria bună a gazdelor, finalul sfertului trei înregistrând același avantaj de nouă puncte pentru Sepsi, 56-47.
Ultima parte a meciului a fost cea mai slabă pentru echipa lui Dobă, jucătoarele de la CSM marcând doar 12 puncte, în timp ce echipa campioană a marcat cele mai multe puncte din meci, 22, finalul jocului înregistrând cea mai mare diferență a meciului, 19 puncte în favoarea echipei Sepsi SIC Sf. Gheorghe, 59-78.
Etapa următoare, vineri, 8 decembrie, CSM Satu va juca în deplasare la CSBT Alexandria, iar Sepsi SIC Sf. Gheorghe va juca acasă cu Universitatea Cluj-Napoca.

Etapa 8 | CSM Satu Mare 59 - 78 ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe (15-20, 16-20, 16-16, 12-22)
Sala: LPS Ecaterina Both (Satu Mare);
Arbitri: Alin Faur (Timișoara), Andrada Csender (Mediaș) și Vlad Potra (Cluj-Napoca);
Comisar FRB: Viorel Constantinescu (Cluj-Napoca);
CSM Satu Mare: Harrison 22 puncte (5 x 3 puncte), Mandache 13 puncte, Green 8 puncte (7 recuperări și 9 pase decisive), Baltic 8 puncte, Solopova 8 puncte, Sfârlea, Szmutku, Uiuiu;
Antrenor: Marius Dobă;
ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe: Fontaine 22 puncte, Webb 19 puncte, Godri Părău 19 puncte, Neagu 6 puncte, Kress 4 puncte, Carter 4 puncte, Kilin 2 puncte, Dzankic 2 puncte, Marshall, Huțanu, Stoenescu;
Antrenor: Zoran Mikes;

Rezultate LNBF, etapa 8:
Sâmbătă, 2 decembrie:
Universitatea Cluj-Napoca 70 - 80 CSTBv Olimpia Brașov
CS SCM Timișoara 86 - 56 UPM BC Sirius Tg. Mureș
Duminică, 3 decembrie:
CSM Satu Mare 59 - 78 ACS Sepsi SIC Sf Gheorghe
Marți, 5 decembrie:
FCC ICIM CSB Arad - CS Universitatea Alba Iulia
CSBT Alexandria a stat.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii