Imprimă această pagină
Baschet | O nouă victorie pentru baschetbalistele de la CSM Satu Mare Foto: Sportul Sătmărean

Baschet | O nouă victorie pentru baschetbalistele de la CSM Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
După fereastra de trei săptămâni în care ”acvilele” au jucat primele două meciuri de calificare din Grupa E a FIBA Women’s Eurobasket 2019 Qualifiers (România 59:80 Slovenia și Franța 87:45 România), astăzi, la Satu Mare, s-a jucat primul meci din etapa a VI-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin.
Baschetbalistele de la CSM Satu Mare au primit vizita echipei CSTBv Olimpia Brașov, într-un meci în care s-au întâlnit cel mai bun atac (Satu Mare) și cea mai bună apărare (Brașov), iar la finalul jocului atacul a fost cel care a fost mai bun, CSM Satu Mare învingând Olimpia Brașov cu scorul de 83-69.
Lovitura de începere a meciului a fost dată de campioana olimpică de la Rio, Simona Pop, iar acest lucru le-a purtat noroc fetelor de la CSM. Primul cinci trimis de Marius Dobă la startul meciul a fost alcătuit din Mandache, Sfîrlea, Williams, Green și Solopova, iar după cinci meciuri în care nu a reușit să marcheze niciun punct în primul sfert, Marina Sfârlea a început jocul de azi cu un coș de 3 puncte, la 4-0 pentru Brașov și a marcat din nou după două minute, la scorul de 8-5 pentru oaspete. Brașovencele au condus în permanență în primul sfert (4-0, 10-7, 14-10, 16-13), sătmărencele reușind să egaleze la 16 și au condus o singură dată, la un punct, 19-18, finalul primului sfert găsindu-le pe jucătoarele din Brașov cu un avantaj minim, 20-19.
Sfertul doi a fost cel mai bun pentru sătmărence, coșul de două puncte marcat de Mandache aducând CSM-ul în avantaj, 21-20, iar până la finalul jocului nu au mai cedat conducerea pe tabela de marcaj. La pauza mare s-a intrat cu un avantaj de 12 puncte în favoarea CSM-lui, sfertul trei a fost câștigat de fetele lui Tobă cu 14-13, iar ultimul sfert le-a revenit, tot la diferență minimă, 21-20, pentru ca la final CSM Satu Mare să se impună la o diferență de 14 puncte, 83-69.
CSM Satu Mare rămâne lider în Liga Națională de Baschet Feminin, etapa următoare va sta, iar în etapa a VIII-a, duminică, 3 decembrie, de la ora 18:00, va primi vizita campioanei ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe.

Etapa 6 | CSM Satu Mare 83 - 69 CSTBv Olimpia Brașov (19-20, 29-16, 14-13, 21-20)
Sala: LPS Ecaterina Both (Satu Mare);
Spectatori: aproximativ 200;
Arbitri: Andrada Csender, Răzvan Opriș, Octavian Goina;
Comisar FRB: Radu Bucerzan (Timişoara);
CSM Satu Mare: Green – 21 puncte (6 recuperări, 14 pase decisive), Mandache – 15 punce (10 recuperări, 6 pase decisive), Baltic – 12 puncte, Williams – 11 puncte (10 recuperări), Solopova – 10 puncte, Uiuiu – 9 puncte, Sfîrlea – 5 puncte, A. Pop, Kadar;
Antrenor: Marius Dobă;
Olimpia Brașov: Handfort – 30 puncte, Durett – 18 puncte, Pesovic – 5 puncte, Moraru – 5 puncte, Kazlauskaite – 5 puncte, Higgins – 4 puncte, Irimia – 2 puncte, Al Ash Hab, Dumitrache, Pop;
Antrenor: Dan Calancea.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.