Imprimă această pagină

Management defectuos la CSM Satu Mare? Clubul sătmărean are conturile blocate

Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
Astăzi, pe site-ul dedicat baschetului românesc www.totalbaschet.ro a apărut o știre conform căreia Clubul Sportiv Municipal Satu Mare are conturile blocate ca urmare a datoriilor acumulate în sezonul trecut, iar sportivii și angajații clubului nu-și pot primi salariile.
La știrea postată de totalbaschet.ro este atașată o adresă prin care CSM Satu Mare solicită unui executor judecătoresc, care are în lucru patru dosare execuționale ale clubului sătmărean, acordul pentru achitarea drepturilor salariale aferente lunii septembrie.
Solicitarea nu a primit acordul executorului judecătoresc, astfel că, contabila clubului a făcut un apel în nume propriu la adresa executorului din care reiese faptul că de când s-a angajat la club este ”femeie de serviciu, administratoare, contabilă, le fac pe toate și mai presus de asta nici nu primesc banii deoarece conturile sunt blocate”. De asemenea, contabila clubului a precizat că nici avocatul clubului, care până acum ”ne-a ajutat pe gratis” și nici ”managerul secției de baschet feminin nu ne ajută”.

În cadrul ședinței de Consiliu Local din luna februarie 2017 în care au fost modificate Organigrama, Statul de funcții și ROF-ul Clubului Sportiv Satu Mare, președintele Vasile Fogel a declarat că ”acest club a funcționat până astăzi ilegal. Îmi asum răspunderea pentru că am semnat state de plată pentru secții care nu figurează”. În urma acestor declarații au fost efectuate verificări de către Instituția Prefectului Satu Mare în urma cărora au fost ”constatate neregularități între unele dintre contractele individuale de muncă și statele de funcții aprobate de Consiliul Local”. De asemenea, Instituția Prefectului Satu Mare a înaintat Camerei de Conturi Satu Mare o copie a Raportului întocmit pentru ”aplicarea eventualelor măsuri legale” în ceea ce privește implicațiile financiare sau de altă natură a aspectelor constatate.
Paradoxal, chiar azi conducerea CSM Satu Mare a postat un anunț în vederea ocupării, pe perioadă nedeterminată, a următoarei funcţii contractuale vacante: 1 post consilier, grad profesional I, Compartiment achiziții publice...

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii