Dakar 2022 | Ziua 9 | O nouă etapă cu probleme tehnice pentru Mani Gyenes 

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ziua a noua a celui mai dificil rally-raid din lume a fost cu probleme pentru sătmăreanul Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team).

După problemele tehnice din ziua 1, respectiv ziua 3, astăzi, încă din startul probei speciale, de la km 5, Mani a avut probleme cu pompa de combustibil de la rezervorul din spate. Gyenes a folosit combustibilul din rezervorul față, iar la km 20 a primit o sticlă de la un concurent din Cehia pentru a putea muta combustibilul din rezervorul spate în cel din față și a mers ”la siguranță” până la punctul de realimentare de la km 153. După realimentare, riderul de la Autonet Motorcycle Team a mers încet și a pierdut timp prețios pe dune deoarece a încercat să consume cât mai puțină benzină pentru a încheia cu bine ziua. La finalul probei speciale, care a fost relativ scurtă (287 km), Mani a primit de la un prieten de-al său din Serbia un pahar de suc cu care a mutat din nou combustibilul din rezervorul spate în cel din față pentru a ajunge la bivuac.

dakar2022 traseu ziua9

Astfel, cu toate problemele întâmpinate pe parcursul etapei a noua, care s-a desfășurat în buclă la Wadi Ad Dawasir, Mani a ocupat locul 5 în clasamentul riderilor fără asistență, la 11 minute în spatele câștigătorului de etapă, francezul Benjamin Melot, iar în clasametul general al motocicliștilor a ajuns al 42-lea, la aproape 30 minute în spatele câștigătorului zilei, Jose Ignacio Cornejo Florimo.
La finalul zilei a noua, sătmăreanul Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team) și-a păstrat locul 41 în clasamentul general (moto) a celui mai dificil rally-raid din lume, iar la categoria Original by Motul/ Malle Moto, riderul sătmărean își păstrează locul 5, cu timpul total de 36H 28' 17''.
Miercuri, 12 ianuarie, se va desfăşura etapa a zecea, Wadi Ad Dawasir > Bishape 759 km, dintre care 375 km de probă specială.

dakar2022 traseu ziua9

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii