Dakar 2022 | Ziua 8 | Emanuel Gyenes a mai urcat două locuri în clasamentul general

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

La finalul zilei a opta, sătmăreanul Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team) a urcat pe locul 41 în clasamentul general (moto) a celui mai dificil rally-raid din lume. La categoria Original by Motul/ Malle Moto, riderul sătmărean își păstrează locul 5, cu timpul total de 33H 28' 50''.

dakar2022 traseu ziua8

Etapa a opta de la Dakar 2022 a avut loc între localitățile Al Dawadimi > Wadi Ad Dawasir pe o distanță totală de 830 km, dintre care 395 km au fost de probă specială. La finalul zilei, Mani a ocupat locul 6 în clasamentul riderilor fără asistență, la peste 19 minute în spatele câștigătorului de etapă, francezul Benjamin Melot, iar în clasametul general al motocicliștilor a ajuns al 45-lea, cu 52 minute în spatele câștigătorului zilei, Sam Sunderland.

 

Pilotul suedez Mattias Ekstroem (Audi) a câştigat la secţiunea auto cu timpul de 3 h 43 min 21 sec. Pe locurile următoare s-au clasat francezii Stephane Peterhansel (Audi), la 49 de secunde, şi Sebastien Loeb (Prodrive Hunter), la 3 min 08 sec de învingător.
În clasamentul general, lider se menţine qatarianul Nasser Al Attiyah (Toyota Hilux), care a terminat etapa de luni pe 11, fiind întârziat de o problemă la diferenţialul maşinii sale. El este urmat la 37 min 58 sec de Sebastien Loeb şi la 53 min 13 sec de sauditul Yazeed Al Rajhi (Toyota).
Marţi, 11 ianuarie, se va desfăşura etapa a noua, în buclă la Wadi Ad Dawasir, pe 491 km, dintre care 287 km cronometraţi.

dakar2022 traseu ziua9

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii