Moto | Mani Gyenes a luat startul la Red Bull Romaniacs 2021

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vertical Madness Reloaded este numele sub care se va desfășura în acest an Red Bull Romaniacs, marea premieră fiind inscrierea concursului în Campionatul Mondial de Hard Enduro.

Sătmăreanul Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team), multiplu câștigător al diferitelor clase la Red Bull Romaniacs, este singurul sportiv care a luat startul la toate cele 18 ediții și mai ales singurul care le-a și dus la bun sfârșit (la ediția de anul trecut Mani a alergat la doar câteva luni după o fractură la piciorul drept).

”18 ani de RedbullRomaniacs, nici nu îmi vine să cred cum au trecut anii, mă simt la fel de motivat ca în 2004 la prima ediție. Anul acesta am revenit la clasa Silver unde aș vrea să obțin o poziție pe podium sau cât mai aproape de podium. Încă nu mi-am revenit 100% după accidentarea de anul trecut dar voi face tot posibilul să dau totul din mine și să mă bucur de cursă. Mulțumesc sponsorilor mei Autonet, Varta, Vectra Racing, Schlemmer, Grup West Premium, Group West Motors, KTM Centrum și nu în ultimul rând Federației Române de Motociclism”, a declarat Mani înainte de Red Bull Romaniacs 2021.

red bull maniacs 2021 mani gyenes1

Desfasurat sub egida Federației Internaționale de Motociclism și a Federației Române de Motociclism, Red Bull Romaniacs va fi organizat și în acest an de clubul Hai la Mișcare Sibiu. Concursul va avea loc în perioada 27 - 31 iulie 2021 la Sibiu și în județele limitrofe.

Vor concura clasele: Gold, Silver, Bronze, Iron și Atom.

Vertical Madness Reloaded aduce la start peste 350 de concurenți din 40 de țări și își propune să își ia revanșa față de ediția din toamna anului trecut (amânată și desfășurată cu dificultate din cauza restricțiilor pandemice). Organizatorii promit pentru ediția cu numărul 18 un traseu unic și spectaculos, în care concurenții vor merge ”pe urmele lui Decebal”. Nici în acest an nu este permisă prezența publicului, concursul urmând să aibă însă acoperire totală foto și video, inclusiv cu transmisii live online pe site-ul Red Bull TV și pe pagina de Facebook oficială Red Bull Romaniacs. Federația Română de Motociclism va fi alături de sportivii români înscriși în competiție și va încerca să aducă pasionaților informații cât mai rapide despre evoluția acestora plus fotografii (Dincă Marius), și rezumate video ale fiecărei zile pregătite de Bunzac Andrei (freelance filmmaker specializat în motorsport).

România va fi reprezentată în Campionatul Mondial de Hard Enduro la clasa Gold de Jozsa Norbert Levente (#23 – Masterbike Cluj), Nicolae Vasiu (#42 – Black Riders Sibiu), și #12 Claudiu Bozeșan. Va mai concura la această clasă cu licență FRM sportivul olandez stabilit în România: Rienk Tuinstra (#9 – Black Riders Sibiu).

La clasa Silver va alerga cu numărul de concurs #102 cel mai titrat sportiv român: Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team) și sportivul de la clubul Haita Deva – Paul Harpa #103.

Răzvan Avramescu (#532 – Go Racing București), va concura la clasa Bronze alături de coechipierul său Ștefan Dobrescu #486. Tot la Bronze vor mai concura: Mihai Andrei Avram (#386 – Haita Deva), Bogdan Marin Stelian Butiu (#420), și Grigoraș Gabriel (#434).

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii