Moto | În weekend, Mani Gyenes și Cristian Ardelean iau startul în Campionatul de Enduro al Ungariei 

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În weekend, sătmărenii Emanuel Gyenes și Cristian Ardelean iau startul la ediția din acest an a  Campionatului de Enduro al Ungariei.

Prima dintre cele cinci etape ale sezonului se va desfășura la Nagytarcsa, lângă Budapesta, pe un traseu de 50 km, la start fiind peste 300 de piloți din Ungaria, Slovacia și Austria, Gyenes și Ardelean fiind singurii sportivi din România. Sâmbătă, în prima zi a etapei, se va parcurge traseul de patru ori, cu opt probe speciale (câte două/tur), iar duminică de trei ori, cu șase probe speciale.

În Campionatul de Enduro al Ungariei se concurează la trei clase, Mani Gyenes este înscris la Clasa 1, iar Cristian Ardelean la Clasa 2. Cei doi rideri sătmăreni vor concura cu același tip de motocicletă - KTM 300 TPI, model 2021. Dacă pentru Cristian Ardelean este prima apariție la Clasa 2 din Campionatul Ungariei, pentru Emanuel Gyenes este al patrulea sezon în care concurează la Clasa 1, fiind triplu câștigător în perioada 2017 - 2019, anul trecut lipsind din cauza accidentării suferite la piciorul drept.

”Este primul concurs la care particip după ediția din acest an a Dakar-ului. Sunt conștient că am făcut o pauză lungă și nu mai am ritmul de dinainte, dar îmi doresc să prind podiumul la finalul sezonului”, a declarat pentru Sportul Sătmărean Mani Gyenes.

Fiind la prima participare la Clasa 2 din Campionatul de Enduro al Ungariei, Cristian Ardelean își dorește o clasare în Top 20, la finalul sezonului.

ardelean cristian enduro ungaria

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii