Imprimă această pagină

Dakar 2021 | Mani Gyenes, locul doi la clasa Malle Moto - Original și locul 23 în clasamentul general

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Sătmăreanul Emanuel Gyenes, de la Autonet Motorcyle Team, a încheiat ediția din acest an a celui mai important raliu de anduranță din lume pe locul doi la clasa Malle Moto - Original, iar în clasamentul general, Mani s-a clasat pe locul 23, îndeplinindu-și astfel ambele obiective propuse înainte de startul competiției.

Pentru Mani Gyenes a fost un raliu foarte reușit, participarea la cel de-al 11-lea Dakar al carierei a stat multă vreme sub semnul întrebării, din cauza fracturii suferite acum șapte luni la piciorul drept și a dificultăților cu care s-a confruntat în recuperare, pe fondul pandemiei. 

dakar 2021 mani gyenes clasament final

Ultima etapă a Dakarului a avut loc pe traseul Yanbu > Jeddah, pe o distanță de 452 km, dintre care 225 km de probă specială, iar la finalul zilei Mani a ajuns primul la categoria Malle Moto, cu șapte minute și 35 secunde în fața francezului Benjamin Melot, iar la general s-a clasat al 22-lea. La clasa Marathon, Gyenes a încheiat ultima etapă pe locul 3, iar la general a încheiat competiția pe locul 2, cu timpul general de 56H 06' 28''.

dakar 2021 traseu ziua12 

Pilotul argentinian KEVIN BENAVIDES (Honda) s-a impus la clasa moto, pe locul doi în ierarhia finală s-a clasat câștigătorul de anul trecut, americanul Ricky Brabec (Honda), la 4 min 56 sec, iar pe locul trei s-a clasat britanicul SAM SUNDERLAND (Red Bull KTM), la 15 min 57 sec. 

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii