Banner blato Livrare

Dakar 2021 | Ziua 3 | Etapă cu probleme mecanice pentru Mani Gyenes

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Sătmăreanul Emanuel Gyenes a avut probleme mecanice în ziua a treia de la #Dakar2021 și a pierdut poziția de lider la categoria Original by Motul (Malle Moto).

Rider-ul de la Autonet Motorcycle Team a pierdut mai bine de o jumătate de orăîn prima parte a zilei după ce i s-a rupt cupla de benzină de la rezervoarele din față și nu a mai putut să consume benzină din ele. În cele din urmă, Gyenes a ajuns cu bine la finish, după 4 ore și 36 de minute, însă a terminat pe locul 50, la peste o oră de câștigătorul zilei, Toby Price (Australia).

”Ziua a treia a fost cu ghinion pentru mine, din păcate, de la rezervoarele din față, s-a rupt cupla de benzină și nu am mai putut să consume benzină de la ele… În prima parte a probei, până la realimentare, am rămas fără benzină în rezervorul din spate, am fost nevoit să mă opresc să dau jos scutul motorului, să dau jos rezervorul din față și să torn benzina în rezervorul din spate, care era ok, iar după aceea am redus puțin ritmul pentru a nu consuma prea multă benzină. Am ajuns la limită la realimentare, deja se aprinsese becul galben… În a doua parte am avut 180 km, iar în condiții normale ar fi trebuit să ajungă benzina din rezervorul spate, însă a fost foarte mult nisip și dune și am fost nevoit să merg mai încet să nu consum prea multă benzină și să fiu nevoit să mă opresc din nou și să golesc din nou rezervorul din față. 

A fost o zi grea pentru mine. Cred că am pierdut foarte mult timp, însă nu contează, important este că în momentul în care s-a rupt cupla nu a curs benzina și am putut să ajung la finish”, a declarat Mani la finalul zilei.

dakar 2121 ziua3 probleme mecanice

Ziua 3 a Raliului Dakar 2021 a avut startul și sosirea la Wadi Ad Dawasir, concurenții având de parcurs 403 km de probă specială + 226 km de legătură. Mani a încheiat ziua pe locul 50, cu timpul de 4 ore, 36 minute și 30 secunde. La Clasa Malle Moto - Original, Mani a ajuns al șaselea, la 37 minute și 6 secunde în spatele italianului MAURIZIO GERINI, iar la Clasa Marathon, Gyenes a ajuns al optulea

dakar 2021 traseu ziua3

Etapa de azi a fost câștigată de australianul Toby Price (RedBull KTM Factory Team), urmat la o oră și 16 minute de argentinianul Kevin Benavides (Monster Energy Honda Team 2021) și de coechipierul lui Price, Mathias Walkner.

La general conduce americanul Skyler Howes (BAS Dakar KTM Racing Team), urmat de Kevin Benavides și de Xavier de Soultrait (HT Rally Raid Husqvarna Racing), în timp ce Mani a coborât pe locul 37 (14H 01' 50'').

La categoria Original by Motul Malle Moto, Gyenes a coborât pe locul patru, la 31 minute și 45 secunde în spatele liderului Maurizio Gerini, iar la Marathon ocupă locul trei, la o oră și un minut în spatele spaniolului TOSHA SCHAREINA.

Miercuri (6 ianuarie), Mani va lua startul în etapa a IV-a, Wadi Ad Dawasir - Riyadh, care va avea 813 km și o specială mai scurtă - 337 km, dar mult mai grea, pe platou de nisip, periculos pentru motoare și pentru sistemele de navigare ale motocicletelor din Raliul Dakar.

dakar 2021 traseu ziua4

 

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii