Banner blato Livrare

Moto | Mani Gyenes participă la RED BULL ROMANIACS 2020

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Aflat în perioada de refacere, după accidentarea suferită în luna iunie în timpul unui antrenament desfășurat în zona Brașovului, Mani Gyenes s-a înscris și la ediția din acest an a Red Bull Romaniacs.

Odată cu participarea la ediția a XVII-a a celui mai dificil raliu hard enduro din lume, care se desfășoară în această săptămână, rider-ul de la Autonet Motorcyclet Team rămâne singurul pilot din lume care a luat startul la toate cele 16 ediţii organizate până în prezent. La ediția din acest an, Mani s-a înscris la clasa IRON, a patra clasă ca valoare, după Gold, Silver şi Bronze.

”Acum 5 luni, când am suferit fractura la piciorul drept, nu credeam că va fi posibil să concurez la Red Bull Romaniacs, dar iată-mă aici și mă bucur că îmi pot continua seria de participări unică în lume. Din păcate, pentru că vorbim de cel mai dificil raliu hard enduro din lume, iar eu încă nu sunt refăcut pentru condițiile de la clasa Silver, am fost nevoit să aleg traseul clasei Iron”, a declarat Mani Gyenes.

În 2020, cursa se întoarce la origini, fiind programată în perioada 27 -31 octombrie, și are în program o sesiune de calificări urmată de patru zile de enduro prin munți. Cei mai buni rideri din lume, mulți dintre ei începând practicarea disciplinei de hard-enduro mult după crearea Red Bull Romaniacs, vor avea de înfruntat o competiție de anduranță, unde umiditatea matinală și temperaturile mult mai scăzute îi vor supune unui test suplimentar.

”În 2004 a fost greu și pentru că așa era materialul tehnic de atunci, acum motocicletele și cauciucurile sunt mult mai evoluate, însă și traseul a evoluat mult ca dificultate. Cred că traseul de acum, la clasa Bronze, a fost pe atunci la clasa Pro (actualul Gold). Nu va fi cald, ca în edițiile de vară, și asta este bine, pentru că atunci când suntem pe motor, mai ales în pădure, ai de lucru pe secțiuni grele, îți dorești să nu fie cald. Sunt sigur că toți concurenții vor aprecia mult mai mult peisajele de pe traseu, sunt mult mai frumoase decât vara și asta va compensa cumva”, a declarat Mani Gyenes pentru redbull.com

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii