Dakar 2020 | Mani Gyenes, câștigător la clasa Malle Moto - Original

Sătmăreanul Emanuel Gyenes, de la Autonet Motorcyle Team, a încheiat ediția din acest an a celui mai important raliu de anduranță din lume pe primul loc la clasa Malle Moto - Original, iar în clasamentul general, Mani s-a clasat pe locul 29, îndeplinindu-și astfel ambele obiective propuse înainte de startul competiției.

Pentru Mani Gyenes a fost un raliu foarte reușit, odată cu participarea la cel de-al zecelea Dakar al carierei, a primit din partea organizatorilor distincția de ”Legendă a Dakar-ului”, iar la final a obținut prima victorie la clasa Malle Moto - Original by Motul, după ce în 2011 și 2015 s-a impus la clasa Marathon.
Ultima etapă a Dakarului a avut loc pe traseul Haradh > Qiddiya, pe o distanță de 447 km, din care 374 km de probă specială, iar la finalul zilei Mani a ajuns al doilea la categoria Malle Moto, cu opt minute în spatele câștigătorului de etapă, Benjamin Melot, iar la general s-a clasat al 34-lea. La clasa Marathon, Gyenes a încheiat ultima etapă pe locul 7, iar la general a încheiat competiția pe locul 6, cu timpul general de 48h 05' 07’’.

Pilotul american Ricky Brabec (Honda) s-a impus la clasa moto, fiind primul american care se impune în această cursă. Brabec a fost urmat în ierarhia finală de chilianul Pablo Quintanilla (Husqvarna), la 16 min 26 sec, şi de australianul Toby Price (KTM), campionul de anul trecut, la 24 min 06 sec.

Carlos Sainz (Mini) a câştigat Raliul Dakar 2020, desfăşurat în premieră în Arabia Saudită, la clasa auto, obţinând al treilea succes după cele din 2010 şi 2018. La 57 de ani, Carlos Sainz, dublu campion mondial de raliuri WRC, a devenit cel mai vârstnic campion la Dakar În clasamentul general, Carlos Sainz a fost urmat de Nassar Al-Attiyah (Toyota) la 6min21sec şi de francezul Stephane Peterhansel (Mini) la 9min58sec. Fernando Alonso a ocupat locul 13 la prima sa experienţă în cel mai dur raliu al lumii, la 4h42min de învingător.

La clasa quad, victoria i-a revenit chilianului Ignacio Casale, la al treilea triumf după cele din 2014 şi 2018.

La camioane s-a impus echipajul rus format din Andrei Karghinov, Andrei Mokeev şi Igor Leonov (Kamaz).

La clasa SSV învingător a fost echipajul american format din Casie Currey şi Sean Berriman.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii