Dakar 2020 | Ziua 4 | Emanuel Gyenes a obținut cea mai bună clasare din acest an

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Etapa a IV-a de la #Dakar2020 s-a desfășurat astăzi (miercuri, 8 ianuarie) pe traseul Neom - Al-`Ula pe o distanță de 676 kilometri, dintre care 453 km de proba specială, iar la final Emanuel Gyenes a obținut cea mai bună clasare din acestă ediție.

Astfel, la finalul etapei a IV-a, în clasamentul provizoriu, riderul de la Autonet Motorcycle Team a ocupat locul 38, cu timpul de 5 ore, 14 minute și 44 secunde, iar în clasamentul general provizoriu, Mani a mai urcat un loc, până pe locul 41, cu timpul total de 18 ore, 50 minute și 06 secunde.

dakar2020 traseu ziua4

Chilianul Jose Ignacio Corenjo Florimo, de la Monster Eergy Honda Team 2020 a câștigat etapa de azi, cu timpul de 4H 24' 51’’, pe locul doi a ajuns Kevin Benavides (04H 25' 26''), iar al treilea a sosit Ross Branch (04H 25' 46'').

La categoria marathon, Gyenes a terminat etapa a IV-a pe locul 8, cu aproape 40 minute în spatele liderului, spaniolul Jaume Betriu.

La clasa Malle Moto - Original, Emanuel Gyenes a ajuns din nou primul, cu cinci minute în fața francezului Florent Vayssade, iar în clasamentul general (provizoriu) Mani rămâne lider, cu peste 57 minute avans față de Florent Vayssade și cu o oră și 26 minute în fața cehului Roman Krejci (locul 3).

dakar2020 clasament ziua4

Joi (9 ianuarie), Mani va lua startul în etapa a V-a, între Al-`Ula și Ha'il, care măsoară 564 kilometri, dintre care 353 km de proba specială. 

  • ”Nu am avut o zi foarte bună astăzi (n.r. marți, 7 ianuarie), de fapt a fost o zi bună până la kilometrul 392, unde a fost un way-point pe care nu l-a găsit nimeni. Eu am pierdut foarte mult timp acolo, peste o jumătate de oră și până la urmă am decis să trec peste și să vin către finish. Până acolo am avut un ritm foarte bun, m-am simțit foarte bine pe motocicletă, am depășit mulți concurenți, iar aici, la 30 de km de finish, a fost problema cu way-point- ul, unde am pierdut foarte mult timp față de ceilalți concurenți care au hotărât să intre în funish mult mai repede ca mine. Îmi pare rău că așa a fost ziua asta, dar sper că o să mai pot recupera în următoarele zile”, a declarat Mani la finalul zilei a treia.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii